Julavslutning och Julgran

17 december, 2015

Jul, jul, jul – kul!

Jenny utbrast idag på träningen ”Va, är det 1 vecka kvar till jul? Men jag har ju sagt till mina kunder att det är 2 veckor kvar hela dagen!”. Ungefär så är hon nog inte ensam att känna. Men – det är 1 vecka kvar tills tomten kommer!

Idag hade vi julavslutning på Thaiboxningen. Alla grupperna körde samtidigt och vi körde 1 timme mits, mycket boxning och fri mitshållning. Sen körde vi en sparring avslutningsvis.

Jag gillar att köra lite mits ibland, öva lite rena tekniker och verkligen kunna kötta på med kraft utan att slå sönder någons näsa. Lyckades däremot typ slå sönder min egen lillfinger led. En av ronderna jag körde var med en uppsättning av våra ”dåliga mitsar” alltså de är hårda som betong. Killen som jag körde med var inte heller världens mest rutinerade mitshållare (som att jag själv är det…) men lyckades i alla fall få in en dålig träff. Tror det är när jag drar in själv fingrarna i mitsen istället för knogarna  och så blir det liksom massa kraft upp i leden och sen gör det svinont. Såg lite blått ut mellan lillfingret och ringfingret så tejpade ihop de och fortsatte kötta på. Nu ser det bättre ut och gör bara ont när jag spänner handen eller drar fingret inåt. Ja är inte direkt första gången jag har fått ont i någon knoge. Nu är det ju i alla fall juluppehåll så den hinner läka ihop tills sen. (Fast öppet på Combat den 22:a – längtar redan! – Vad hände?!)

Sen gick jag hem (vart tog vinterkylan vägen?) och duschade. Käkade en bastant middag bestående av Pepparkakskvarg och ett surdegsknäcke med julskinka och slottsgrovkorniga senap. Julskinka och just slottsgrovkorniga senap är To Die For!

Sen kom kvällens höjdpunkt – klä julgranen! Här om dagen sa Daniel ”men jag kan köpa gran om du vill”. NEJ – absolut inte blev mitt svar. För mig är inköp av julgran ett event – ett viktigt sådant. Det hängde alltid som en lapp i min adventskalender när jag var liten, precis som pepparkaksbak, lussebak och andra små pyssel. Så Daniels möjliga försök till att vara snäll hade kunnat sluta i katastrof – köpa och klä granen- utan mig! Nej! Absolut inte. Men nu blev det ju tack och lov inte så. Så idag gjorde vi steg 2 av julgrans-eventet, nämligen att klä granen. En samarbetsövning att få dit alla julljus utan att riva granen eller skapa en sladdhärva. Men det gick bra! Titta så fint!

Julgran 2015

Och tomtelampan lyser!

Ljustomte

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.