Iskalla bad och värmande pasta

8 juni, 2017

Idag körde jag på kontrasterna som den här sommaren också verkar satsa på – kyla och värme. Jag satsade på iskalla bad och värmande pasta.

Kommer ni ihåg mitt inlägg om att träna med variation? Om inte så var den  korta summeringen cykla, simma, löpa, thaiboxas och träna styrka. För att hålla motivationen uppe, och motionen för den delen. Så här framåt slutet på kortveckan börjar dagarna bli för få och passen för många för att passa in. Men de bästa passen är de som blir gjorda, eller hur! Så därför kämpar jag på till på söndag och får med så många jag hinner.

På agendan stod simning – man känner sig lite som en superhjälte i den mycket sexiga kroppsstrumpan!

Untitled

Idag blev det ett iskallt bad. Eller simning. Open water. Eller OW. Oavsett vad så var det kyligt. Daniel påstod att idag skulle vara det varmaste badet hittills. Jag hade min farhågor om att så absolut inte var fallet eftersom det inte varit speciellt varmt i veckan men blåst. Och ja, mina fötter fick rätt. Jädrar vad kyligt det var idag. Till och med ytvattnet var kallt så inte ens där kunde man få värma fossingarna. Övervägde att vänta så fort jag likt en säl vält mig ned i vattnet. Men skam den som ger sig. Efter att ha undrat om det skulle gå att simma så tog jag mig först ut till bojen som ligger närmast stranden. Och sen vidare mot nästa badflotte och någonstans halvvägs insåg jag att jo det skulle nog gå att simma mina 30 minuter trots allt. 

Min Tom Tom Spark Cardio Music  gör verkligen just simningen så mycket enklare. Ställer in 30 minuter, hoppar i vattnet och kan följa hur många % jag simmat enkelt på handleden under vattnet. Superbt! Så jag simmade på 50% av tiden bortåt. (Alla nervösa själar kan vara lugna över att det är nära land hela tiden) Sen simmade jag resterande 50% hemåt igen. Hemåt är alltid jobbigare för det är motströms. Bra när vattnet är kallt. 30 minuter senare tog jag av mig badmössa och simglassögon och doppade huvudet ordentligt innan jag klev upp. Att gå i är alltid värst så är det. Fötter och händer får en chock, det som är under våtdräkten är rätt lugnt. Men det är ju ingen sport att kapsla in hela sig själv i våtdräktsmaterial. Någon ordning får det vara. Nöjd blev man i alla fall av att simma!

Bad

Efter ett kallt bad var det lockande med något varmt. På menyn stod Carbonara med spenat, svamp och Mung & Edamame Spaghetti. Värmande, gott och mättande!

Untitled

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.