Indesignutbildning på Lexicon

1 februari, 2016

Måndagen har bestått av Indesignutbildning på Lexicon. Eftersom ingen annan var anmäld till kursen i Januari så fick jag  personlig coachning av läraren Paol. Det som vi i grupp egentligen skulle ha gott igenom på 2 dagar gick vi igenom på 1 dag och lyckades ändå blir klara lite tidigare än beräknat. Så vi jobbade på bra!

Detta var första av några kommande utbildningar som jag ska gå.I slutet av Februari följer en Indesign fortsättningskurs. Sen ska jag även hinna med en Photoshop kurs och en kurs i Illustrator. Det ska bli riktigt intressant.

Indesignutbildning på Lexicon

Det var ganska bra att ha hankat sig fram i Indesign under några år och lärt sig eftersom. Faktiskt så visade det sig att jag hade bättre koll än jag trodde. Men det jag önskade lära mig, om styckeformatering och teckenformatering gick vi igenom och det känner jag att jag kommer få stor nytta av.

Det blev även en hel del repetition i hur man bygger upp en snygg artikel. Hur man jobbar med indrag, ingresser, mellanrubriker etc. Sådant som man säkert gick igenom på gymnasiet någon gång, men som man som civilingenjör förträngt mellan formler och tekniskdokumentation. Jag ville bli journalist när jag var liten och idag minns jag varför. Det är roligt att skriva! Att skapa content och kombinera bilder med text.

Jag har aldrig sett mig som någon estet, men jag har nog delar av det i blodet. Mamma gillar ju att sy och hålla på med blomsterarrangemang. Vi har alltid sjungit hemma och musik blev en väldigt stor del av min uppväxt. Däremot är jag född en totalkatastrof på att måla och rita. Det faller sig verkligen inte naturligt och jag har verkligen inte ”ögat” för att se hur jag ska rita något. Men däremot så tycker jag att det är roligt att fota nu och det är skoj att hålla på med foton och illustrationer och layout både för web och print. Så någonstans har mitt teknikintresse förenats med att jag ändå uppskattar det som är fint och tagit mig lite bakom min hopplöst dåliga målargen. Med hjälp av indesign, photoshop och illustrator så kanske jag får chansen att få ut lite kreativitet – utan att ta fram papper och penna!

Det här är en kreativ studio helt i min smak.

Kreativ studio

Så på Lexicons fina lokaler i World Trade Center kommer jag få spendera några dagar den här våren för att bli bättre på de programvaror jag mer eller mindre använder dagligdags. Det kommer effektivisera jobbet och utöver det förhoppningsvis även resultera i snyggare resultat. 

Ser fram emot att få leka lite i photoshop snart – det kan verkligen bli nyttigt för ”skapar andan”. Till slutet av februari ska jag öva på det jag lärt mig idag och det kommer alldeles lämpligt för nu är det dags för trycksaksproduktion för vår katalog på Certex. En hel massa sidor med produkter!

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.