Hur man klär en gran 101

21 december, 2016

Nu är det ljus här i vårt hus julen är kommen hopp fa-ra-la-la. Barnen i ring, dansa omkring, dansa omkring. Granen står så grön och grann i stugan, granen står så grön och grann i stugan. Tra-la-la-la-la, tra-la-la-la-la, tra-la-la-la-la, la-la!

Ja vad jag försöker säga är alltså att nu är granen på plats i huset. Klädd och fin är den också. Jag tänkte nu gå igenom hur man klär en gran!

Att klä granen här hemma innebär den sedvanliga proceduren: De snålt inköpta julljusen sitter ihop med strömsladden i båda ändar. Detta gör att man absolut måste vara två för att överhuvudtaget lyckas klä granen. De snålt inköpta julljusen räcker precis runt granen. Om man sträcker kabeln max och placerar ut de taktiskt. Vi har inte heller någon spira eller stjärna till toppen, så en av ljusen måste nå upp dit med. I år gjorde vi en investering i en girlang med upplysta julkulor med. Så den skulle också placeras ut på ett bra sätt i granen. Där var det i alla fall bara en kabel så det gick ju enklare.

Sen fortsätter proceduren (eller ceremonin, beroende på hur man ser på saken) för då ska glittret på. Det ska enligt mig snurras runt granen. Att få det snyggt är inte det lättaste. Så man får snurra, inspektera, ändra, dra lite, snurra lite mer, inspektera, ändra, snurra, lyfta, dra, titta, snurra… ja ni fattar. Vid det här laget har Daniel tröttnat och börjat hänga på kulor. Jag tittar vidare på glittret, snurrar, suckar lite åt Daniel som hänger kulor i vägen, snurrar, flyttar, suckar, snurrar och sen kanske jag anser mig hyfsat klar. Då går jag också över till julkulorna.

När det gäller julkulorna ska de placeras med precision runt hela granen. Det är mycket viktigt att de täcker största delen av granen och att färgmatchningen blir okej. Vi avslutar med de stora röda kulorna. Och hänger sist, men inte minst, dit den största kulan. Den gröna Clarkson kulan. Importerad från The United States of America edition 2009. Mycket viktig.

Sen ska klapparna ligga till sig under granen till julafton. Det är också viktigt! Daniel har fortfarande problem med att få till ordentlig lagringstid på paketen, vi jobbar på det.

Så – det mina vänner är hur man klär en gran!

Hur man klär en gran

4

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.