Hej från Yasuragi

10 mars, 2017

Mobilfri zon – nu händer det. Checkade in på Yasuragi vid 16.30 idag (efter att ha fastnat på jobbet och fastnat i bilköer). Ikläd kimono (fast i bomull) och svarta badkläder gav vi oss iväg ned till det japanska badet.

Där vi möttes av skyltarna om mobilförbud (som också informerats tidigare). Skyltar som talade om att forskning visar att den mänskliga gärna påverkas av vår ständigs uppkoppling och användning sv mobiler. Så nu fick vi ta tillfället i akt att vara offline. Det var rätt skönt. Men resulterade i dåligt fotounderlag.


Daniel fastnade och nöjet av att ”tvaga sig” på japanskt vis med stol och hink. Själv tyckte jag det var okej, men lite småkallt så väntade ute i poolen. Trodde typ han försvunnit för tog en evighet. Men efter mycket om och men dök han i alla fall upp. (Just det – att tjejer är de som tar tid på sig).

Sen satt vi en  stund ute i de varma källorna. Så roligt hur mycket marknadsföring gör, hade lika gärna kunnat stå ute i barnpoolerna för är ju typ det det är. Efter ett tag var det dags att gå upp igen och torka upp innan middagen. 


Middagen äts för övrigt också i ”morgonrocken”. Avslappnad stämning och så god mat. Min julklapp – Yasuragi och 4-rätters var inte helt fel! Maten var som sagt riktigt bra och det blev i försvenskade termer lätt tempura friterad sushi, sashimi med picklade grönsaker till förrätt. En underbar röding med ris till varmrätt och typ lemoncurd med lakritsmaränger och hallonfluff till efterrätt. Lyxade dessutom med champagne till fördrink och en japansk IPA till varmrätten. Super mat – länge sen jag käkade riktigt vällagad mat sist. Så restaurang Tokyo rekommenderas om ni ska till Yasuragi.

Nu är vi tillbaka på rummet och det blir tidig kväll för att gå upp hyfsat imorgon och utnyttja badet en sväng till innan utcheckning! 

3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.