Halvvägs av Fredrik Reinfeldt och Vinterpromenad

30 december, 2015

För ovanlighetens skull (ingen ironi alls) har jag gått på en vinterpromenad idag, vad som är lite mer ovanligt är att jag har läst ut boken Halvvägs av Fredrik Reinfeldt. Jag känner verkligen att jag kommit in i ledighetsmood nu och dagarna liksom bara försvinner utan att jag riktigt får någonting vettigt gjort. Men det är okej.

Idag har jag som sagt i alla fall läst ut boken Halvvägs av Fredrik Reinfeldt, det får väl i alla fall ses som ett achivement. Jädrar vad de verkar ha mycket att göra politikerna! Efter att ha läst den boken kan man ju helt klart förstå att det kanske är svårt att ha ett fungerande familjeliv (eller ett liv över huvudtaget) och samtidigt hinna med alla de möten som de har. Att vara Europeiska rådets ordförande och samtidigt lyckas vara stadsminister i Sverige i en turbulent ekonomisk svacka måste verkligen ha varit en utmaning. Efter att ha läst hans bok förstår man att sitt med på EU-möten i Bryssel inte är någon lyx utan vi snackar timmar efter timmar av möten och ofta dagar utan sömn. Till och med folk som sover under borden. Inte riktigt som jag hade tänkte mig i alla fall.

Jag kan inte påstå mig vara speciellt politiskt intresserad, annat än att jag sätter mig in i politiken inför valen, som jag så klart röstar i. Men även med en låg nivå av politiskt intresse så var det verkligen en läsvärd bok som gav en helt annan syn på politik och världsdiskussioner som jag starkt kan rekommendera till alla – oavsett politisk läggning. Början är lite halvsnårig om man inte vet exakt vad alla instanser är för något och hur ungdomsförbunden fungerar. Jag läste dessa kapitel mer för att få en känsla av hur Reinfeldt hamnade där han hamnade och la ingen större kraft vid att förstå exakt hur ungdomsförbuden och alla val och instanser fungerade – det fungerade alldeles utmärkt för mig. En lättläst webbplats med ”demokrati 101” skulle inte skada. Att lyfta fram allt sådant som vi svenskar borde veta och som vi borde värdesätta. Men som vi tar för vana. Att leva tryckt och säkert och ha möjlighet att säga vad vi tycker. Att engagera oss i politiken för att säkerställa att det finns kompetenta människor att styra vårt land även framöver. Så viktigt men ofta så långt från vår vardag. En viktig bok helt enkelt – Halvvägs av Fredrik Reinfeldt.

Halvvägs av Fredrik Reinfeldt

Annars på min oproduktiva dag (eller kanske produktiv för själen) har jag som sagt tagit en vinterpromenad, med Framgångspodden i öronen. Framgångspoddens 25 bästa tipsen från gästerna 2015, finns helt klar en hel del att tänka på, att själv bestämma sitt humör och hur man reagerar på saker, att våga satsa, att göra de jobbiga sakerna först eller tillräckligt många gånger så de inte är ”jobbiga” längre. Många konkreta tips och saker man kan tänka på varje dag! Heja 2016!

Hann även med en Lövbiff med ädelostsås i ugnen serverad med ris, en favorit från Mamma som även gick hem hos sambon!

Lövbiff med ädelostsås och ris

Borde jag dela med mig av fler av recepten när jag lägger ut bilder?

Vet ni?! Imorgon är det sista dagen på 2015!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.