Gyllene vaniljscones och vår

8 april, 2016

Det här riktiga Aprilvädret tyder i alla fall på att det nästan är vår, det firades med lite gyllene vaniljscones och fredagsfeeling.

När jag browsade mitt instagramflöde hittade jag en riktigt läcker bild på vaniljscones som var för enkel för att inte prövas. Receptet är alltså lånat från Malin vars blogg ni hittar här.

Vårsolen sken in genom fönstret trots att klockan passerat fem.

Nyttiga vaniljscones och vår

Färgen på vaniljsconesen gick inte att klaga på. Härligt gyllene!

Gyllene vaniljscones

Recept på Gyllene Vaniljscones:

Blanda ihop och in i ugnen på 175grader i ca 30 minuter. Detta räckte till 4st normalstora scones och serveras härligt ljumna med eller utan pålägg.

Just eftersom receptet är gjort med vaniljwhey så blir det ju lite udda att ha pålägg på. Jag tror antingen på Malins förslag att köra på vaniljkvarg också för att öka vaniljsmaken och få mer efterrätt/bullsmak. Eller, pröva med neutral whey och då istället få en mer ”vanlig” scones. Jag gillade konsistensen och ska nog pröva det senare, vid ett annat tillfälle.

Tycker verkligen om att kvarg funkar så bra i bröd. Har ett annat favoritrecept på kycklingpaj med kvarg i pajskalet, som dessutom är helt utan smör, precis som sconesen – funkar toppen! (Sen att jag käkade pizza igår kanske lite förstörde nyttigheten, men sconesen var i alla fall nyttiga, alltid nått!)

Ett annat tydlig tecken på att det är vår!

Vårblommor

Vårblommor som jag såg här om dagen på promenaden! Så mysigt, såg även att träden hade fått knoppar idag, mellan alla regnskurar. Åh, snart är det sommar!

Men först tar vi helg! I övrigt är dagen efter operationen bra. Tagit en ipren och mår oförskämt bra, hoppas det håller i sig!

2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.