Fredagsmilen

21 maj, 2016

Idag gjorde jag det man borde gör, sluta fundera och bara dra på sig träningskläderna, vilket gjorde att fredagsmilen blev av. Efter jobbet idag kom jag ihåg gårdagens soffhäng med Orange is the new black och det kändes lockande att göra samma sak igen. Jag konstaterade nämligen igår hur skönt det var att jäsa ner sig i soffan, igår var första gången på jag vet inte hur länge som jag kom hem från jobbet och bara gjorde ingenting hela kvällen. Så skönt och så välbehövligt. Men också så lätt att komma in i den där dåliga vanan. Så idag när jag hade slängt arbetskläderna i tvätten (vit skjorta och stållinedistributör är inte en bra kombo) drog jag på mig träningsbyxorna istället för mysbyxorna och bestämde mig för att fredagsmilen i spåret var en bra början på helgen.

Man kommer aldrig hem från ett träningspass och bara ”åh nej, jag skulle verkligen inte gjort det där passet” – det händer liksom inte. Däremot händer det rätt frekvent att man suckar ”åh nej, jag borde gjort det där passet”. So I did.

Fredagsmilen

Och det gick bra, under timmen på 10,5 km enligt RunKeeper (58,38 – men då sölade jag också med att stänga av RunKeeper och den var konstig i början, FitBiten sa 57,X så det känns helt okej!) Då är det ändå tidigt på löpsäsongen och pollen i luften.

Jag och kusinen anmälde oss idag till Midnattsloppet i Augusti och hurtbullen till kusin valde startgrupp 3D, 50:00-54:59 så jag behöver köra några mil under sommaren för att komma ner dit. Men 5:45 tempo bör inte vara ett problem – 5:30 tempo vore kul att få till. Kände ändå att jag håller bra på distans nu. Jag har svårare att dra upp tempot på kortare distanser än att hålla ”mitt tempo” under dubbla distansen. Men en mara, eller en halvmara -alltså det är lååångt.

Sen hade vi egentligen tänkt grilla, men det började regna. Så vi testade CG:s i Enebyberg istället, inte alls så fräscht som vi trott. Okej pizza, inte mer, och ganska sunkig typisk pizzeria. Men helt okej kvällsmat (om man inte tänker ur dietist synpunkt då rå…)

Pizza på CG:s

Sen toppade jag nyttigheterna med lösgodis. Tjejvecka, jag skyller väl på det! Gott var det i alla fall. Men nu har jag magknip. Är det det här som kallas balans? Eller obalanserad kost? Lite oklart. Men både soffan igår, pizzan idag, lösgodiset och löpturen var balsam för själen. Och vi behöver väl det ibland också!

Nu ska jag bädda ner mig i sängen och ser fram emot lite sovmorgon imorgon  Zzzz.

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.