Första advent i November

27 november, 2016

Alltså det är lite lustigt när första advent infaller i November. Daniel har som regel att aldrig dricka julmust innan första advent, men han blev mycket förvirrad nu när det inte var December första advent. För någonstans förknippar man liksom första advent med december. Men han bestämde sig för att det var okej att dricka julmust ändå.

Daniels familj har en så fin tradition att käka julfrukost ihop varje advent. För en morgontrött människa som mig är det dock väldigt jobbigt. Men just idag bestämde de sig för adventslunch istället och då kunde ju till och med jag haka på. Så klockan 12 idag (eller tja efter lite försening från vår sida snarare kl 13) så trillade vi in hos Daniels föräldrar för lite hemgjord risgrynsgröt, vörtlimpa och julskinka. Sen toppades det med att pepparkakorna, lussebullarna och julmusten dukades fram.

Första advent i November

Själv skulle jag på födelsedagskalas också, så jag hoppade bulle och must även jag har en gräns för hur mycket jag kan käka. Alla ska vi vara bra på något, jag är bra på mat. Inte alltid en perfekt kombo när man dessutom gillar träning och mode. Men i bra balans så! Efter adventslunchen blev det sedan en kylig promenad ner till födelsedagskalaset.

Största kusinbarnet fyllde nio år, stora killen nu. Fifa 2017, böcker, sällskapsspel och vinterkläder låg i paketen. Kusinen hade bakat en mycket vacker färgglad tårta. Tydligen hade den kommit på beställning från födelsedagsbarnet efter att lillebror fått en liknande när han fyllde. Bagaren informerade om att det trots allt var en hel del jobb att göra massa bottnar i olika färger. Jag har en känsla av att det nog kan komma att bli lite fler färgglada tårtor framöver för henne. Lyckades tyvärr inte fånga den på bild och om den var god kan jag inte uttala mig om då den var out-of-bounds för en nötallergiker. Tur att det fanns kakor och rulltårta – det gick ingen nöd på mig. Sen rullade jag tillbaka i kylan till Daniels föräldrar där jag parkerat bilen.

Imorgon blir det en ny vecka och nya möjligheter. Tänkte jag skulle försöka hinna med att julpynta med i vårt nystädade hus! Men julpyntat behöver man väl inte ha förens i December – vi säger det i alla fall!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.