Fönsterselfies och grönkålschips

12 februari, 2016

När det är så mörkt ute att man kan ta fönsterselfies på jobbet!

När man kan ta fönsterselfies

Råkade fastna lite på jobbet (det här är alltså mitt kontor) så det blev mörkt ute. Vilket gjorde att jag kunde beundra min rosa skjorta lite extra i fönstret och till och med ta fönsterselfies ;)

Den här skjortan köpte jag på Peak Performance rean för några veckor sedan, en rosa rutig flanellskjorta som jag bara älskar! Den är så mjuk och perfekt varm nu på vintern! Mycket, mycket bra köp!

Dagen matlåda blev återigen Grekiskpaj med en massa morötter, inte så pjåkigt för att vara matlåda!

Grekiskpaj med morötter

Idag blev det vilodag, så när jag gick hem från jobbet klockan 18 (och lyckades timea Daniel som precis kom från gymmet) blev det att svänga in på Ica och köpa jäst, och woops 18 andra saker bl.a. färska jordgubbar (eller alla hjärtansdag jordgubbar som Ica ville kalla dem – vad nu det skulle innebära i praktiken). Så går det när man handlar när man är hungrig!

Efter att jag gjort deg, köttfärsås och jäst allting i omgångar lyckades vi några timmar senare käka hemgjorda piroger!

Baka piroger

Varma piroger

De ser inte mycket ut för världen – men är riktigt goda. Tyvärr blev det dock för mycket salt i dem denna gång, så det tog över lite, vilket var tråkigt. Försökte ändå salta försiktigt för receptet sa 1/2msk salt och jag hade dubblat receptet så 1msk salt – vilket ju låter sjukt mycket och inte nyttigt! Så jag hade i 1/2msk och det var okej, men sen strösslade jag lite mer för att ”lyfta fram smaken” men när det sedan hade kokat ihop så blev det toksalt. Synd :( 1/2 hade nog varit lagom för dubbla satsen!

När ugnen ändå var på passade jag också på att göra det alla pratar om – Grönkålschips! Och jo det var helt okej! Superenkelt också. Hade köpt färdig strimlad grönkål, så tog den, sköljde, såg till att den torkade ganska ordentligt. Blandade i lite olivolja och blandade runt med händerna så olivoljan kommer in i grönkålen, på med lite havssalt (mer salt….) och sen in i ugnen på 200grader i 5-10 minuter tills de blivit krispiga men inte uppeldade! Det blev gott! Pröva om du har lite grönkål hemma!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.