En målare han bor i staden han bakar… vänta fel hantverkare

19 december, 2016

En sockerbagare var det ju det skulle vara i sången ja. Men här hos oss där har målare Erikson varit i farten. Alltså jag.

Man skulle kunna säga att jag har två jobb just nu. Det jag satte igång med framför datorn klockan 07.15 imorse. Och det andra jag satte igång med 19.15 ikväll – målare.

Målare i farten

Så här i efterhand skulle vi ju filmat alla rummen innan vi satte igång att måla. Men det är lätt att vara efterklok. Vi har i alla fall bilderna från prospektet. Det här var då ett mörkblått rum, med silverstjärnor på väggarna. Dessutom verkar de ha klättrat på väggarna och hängt upp 30 tavlor. För det var bortriven tapet under fönsterbrädorna och spikhål överallt. Till skillnad från de andra rummen så var detta också riktigt dåligt tapetserat. Kanske någon av ungarna som fått gå loss själv?

Nu är det i alla fall vitt och förhoppningsvis har andra lagret färg som jag målade nu ikväll täckt allt. Målning var alltså helgens projekt och vi gjorde grundarbete med slipning och spackling i lördags. Sen blev det första lagret färg i söndags och nu körde vi sista lagret färg för att bli klara innan jul.

Det kommer dessutom hit en hantverkare på fredagmorgon för att kika på att platsbygga en garderob i sovrummet. Yey! Hoppas bara på att prislappen är resonlig. Vore ju riktigt smidigt och bara peka och ”fixa please”.

Jorå, om sista varvet färg har täckt så var det faktiskt sista målningen på övervåningen på ett tag! Gästrum, gym och garderob på plats inom en inte allt för avlägsen framtid hoppas jag. Kul!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.