Comfort zone bye bye – eller?

25 augusti, 2016

Dagens tanke, det här:

Outside the comfort zone

Alltså jag vet inte! Jag har tjatat om En Svensk Klassiker till diverse personer i något år nu. Det började ju med att jag och Tilda bestämde oss för att simma Vansbrosimmet. Sådär efter några glas vin med en liten åhörar skara. Vi konstaterade att tjej-vansbron trots allt kändes lite fjantig och att ska man göra det borde man väl ändå göra hela. Sen kom väl liksom livet, förnuftet och tiden emellan och vi fick svälja vår stolthet och konstatera, som så många andra, att det där nog faktiskt var mest snack.

Men det väckte en tanke. Jag vill simma Vansbrosimmet och simma är ju liksom inte jobbigt på samma sätt så det är ju mer bara en fråga om att 3 km tar lång tid. Så då började resonemanget. 1km är för fjuttigt, 3 är mer vettigt. 1 mil att springa gör man på vilja, lika så cyklingen och skidåkningen. Hela poängen är liksom att det ska vara en jädra prestation att klara av. Så visst tjejklassikern är säkerligen en kul grej, men ska jag lägga ner tid och kraft på idrottsgrenar jag inte pysslar med (främst skidåkning och cykling) så ska det ju verkligen ge något.

Då skulle man ju kunna göra Halvklassikern, 1,5km simning, 15mil cykling, 1,5 mil löpning och 4,5 mil skidor. Ja då börjar vi ju prata om att det känns helt klart. Men då blir ju istället frågan. Ska jag nu lyckas åka skidor i 4,5 mil och cykla i 15 är det då inte lika bra att ”plåga” sig igenom hela skiten. Och liksom kunna säga att jag faktiskt gjort En Svensk Klassiker. Inga halv mesyrer, utan en frikkin klassiker. Vasaloppet 9 mil, Lidingöloppet 3 mil, Vansbrosimmet 3km och Vätternrundan 30 mil.

Därför loggade jag in på Vasaloppet idag. Det finns platser till öppet spår Februari 2017. Starten för ett år med klassikern? Försöker köpa in sambon på det. Kanske inte bästa timingen med hus och hela kitet. Men liksom när är en bra timing? Det vore ju coolt. Det vore ju riktigt coolt…

Comfort zone bye bye – för det är långt, allting är långt, riktigt långt! Ska jag? Borde vi? Jo, nej, tja – vill….

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.