Clinch, clinch, förflyttningar och sparring

9 juli, 2016

Ännu en MMA Academy dag har nått sitt slut. Imorgon är det sista dagen och jag har då fightats flera pass i fem dagar. Första träningslägret för mig ever, och jag har haft det riktigt bra. Det har gått riktigt bra och kroppen har pallat mer än jag trott. 

Visst, blåmärkena är på plats, som sig bör. Men annars (ta i trä) har kroppen hållit ihop riktigt bra.

Idag körde vi 2,5 pass med Danne. Clinch, clinch och sedan ett pass med förflyttningar med Danne och Jocke. Vi har lärt oss massa nya sätt att ta clinch och en hel hög med sätt att ta sig ut ur en clinch. Kul att köra med lite nya människor och få nya ögon på sig från instruktörerna. Det finns mycket saker att försöka komma ihåg efter det här lägret!

Sen avslutade vi dagen med öppen sparring för alla. Sådär när kroppen redan är helt slut efter tre pass i värmen och man adderar ytterligare ett sparringpass för att ”mjuka upp” kroppen. Som vanligt tungt att släpa sig dit, men kul när jag väl var på plats.


Musiken pumpade ur högtalarna och 2-minuters ronderna avlöste varandra. Nybörjare och pro’s i en salig blandning! MMA, BJJ, Thai, ung som gammal, kille som tjej. Oavsett vem du är får du stryk om du kommer hit ;) Men vi har det riktigt skoj.

Under tiden sparringen höll på började det åska och spöregna för fullt. Efter sparringen var det bara regnet och en underbart stor regnbåge kvar och vi trillade ner till sjön för ett kvällsbad. Så skönt! Och hela ”Combat Blobben” badade – badkrukar och vattendjur alike!

Nu är det sova. Pass 08.45 med Madde imorgon, sen UFC 200 på tv och ett avslutande pass med Jocke 14.30. Sen ska jag hem till min alldeles egna Danne, ska bli så skönt!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.