Bouldering och topprep

5 maj, 2016

Bouldering och topprep har stått på dagens agenda. Jag och Daniel har nämligen varit på Klättercenter Telefonplan, för första gången, tillsammans med Emelie och Viktor. Det var en på alla sätt bra dag! Det var över ett år sen jag såg Emelie, även fast vi lovade att det inte skulle ta så lång tid tills vi sågs nästa gång. Så det var ett kärt återseende. Det är så härligt att varje gång vi ses så känns det som vi sågs förra veckan, även om det är år och dar emellan. Så skönt. Men nu gör vi ett nytt försök att inte träffas om sådär 13 månader igen!

I alla fall så är Emelie och Viktor duktiga på bouldering, men har inte topprepskort (ännu). Jag och Daniel har väl aldrig riktigt förstått grejen med bouldering, men har topprepskort. Så idag körde vi en liten mix där jag och Daniel säkrade topprep och förklarade knutar (mest Daniel eftersom jag glömmer det varje gång mellan varven – tur att någon har bra minne) och leder och Emelie och Viktor förklarade regler och färger på boulderingväggarna. Det var riktigt skoj och jag tyckte bouldering var mycket bättre än vad jag trott. Är fortfarande inte helt tillfreds med höjderna på topprepsklättringen, man får sådan jädra puls där uppe som inte beror på att det är tungt, utan på att man hänger i fingertopparna typ 18meter upp från golvet med ett tunt rep som någon håller i någonstans där nere.  I bouldering är det 4-5 meter på väggarna och man hoppar ner på en mjuk matta, lite läskigt där uppe eftersom man inte är säkrad, men ändå en helt annan höjd än på topprep. (För att inte tala om läskigheten när man ledar, kan bara tänka mig!)

Bouldering och topprep

Bouldering och topprep 2

Jag och Emelie insåg även när vi tittade på bilderna i efterhand att det kanske inte var så konstigt att folk trodde vi var syskon när vi var små ibland. Och uppenbarligen går det att förväxla oss idag med, bakifrån med samma kläder och samma frisyr. (Jag tyckte annars att jag gjorde några riktigt snygga klättermoves, tills jag insåg att det inte var jag…)

Bouldering och topprep 3

Jag och Daniel har bara klättrat på Klätterverket och på Klättercenter Solna tidigare – Klättercenter Telefonplan som vi var på idag var grymt stort och fint! Riktigt skoj. Dit kan vi absolut tänka oss att åka tillbaka. Inte var det så mycket folk heller. (Alla andra hade väl vett att vara ute i solen.)

En bra ledig dag som avslutades med fika i solen, mat på uteservering och promenad i skogen!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.