Besök på YouTube Sverige – business and pleasure

4 maj, 2017

Ibland är det bra att kunna kombinera business and pleasure. Som igår när jag besökt YouTube Sverige tillsammans med ett gäng andra influencers. Besöket var både relevant ur ett influencer perspektiv, men även ur ett jobb perspektiv.

Besök på YouTube Sverige - business and pleasure

Rörligtmedia blir så mycket viktigare ju längre tiden går. Det intressanta med det hela är hur gamla alla grå företagsledare skulle känna sig i den influencergruppen jag träffade igår. Alltså gråare än vanligt! Varför? Jo, därför att statements som ”vår generation förstår ju inte det här” kommer liksom från 30-ish åringarna som kämpar med att hänga med i YouTube fenomenet. För jo det är en generation Z grej främst. Folk födda på slutet av 90-talet fram till 2010, där har du folket som verkligen, verkligen hajar YouTube. Därför känner sig generation X mer gråa än vanligt.

Men generation Y (millenials) är inte sena på tåget och är helt klart på framfart för att förstå och utnyttja YouTube som en plattform. Det är alltså där jag hör hemma. Men eftersom jag också hänger med X-antal generation X på jobbet så är det än viktigare för mig att verkligen förstå mig på YouTube och hur hela hypen fungerar. (Ja för att ”se på YouTube” just den biten kan jag garanterat!)

YouTube ägs som bekant av Google

YouTube ägs som bekant av Google

Att göra rörligt material behöver en annan approach än att till exempel skriva ett blogginlägg. Men har också en grym spridning när man lyckas.

Själv tänkte jag börja leka lite mer rörligt material att ackompanjera bloggen med. Vad tror ni om det?
Hit me :) Veckans Smoothie i rörligt kanske vore något – eller vad vill ni ha för content?

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.