Åtta kilometer och Lammet och Grisen

11 juli, 2015

Sista hela dagen på Öland idag. Veckan på Öland går alltid så snabbt. Känns som vi ska vara här så länge och sen svish så är det dags att åka hem. Första dagarna brukar gå lite sakta och man tänker att man har lång tid på sig – och sen kommer man in i semester-mode och det är dags att åka hem.

  
Idag gav vi i alla fall Böda Sand ett nytt försök för att spela minigolf. Betydligt bättre väder idag. Och efter 18 rafflande hål så hamnade vi på en delad seger/förlust på 64slag – vissa hål var ju typ omöjliga! Sen tog vi en promenad runt campingen och Daniel försökt förklara ”Böda charmen” för mig – men han hade faktiskt lite svårt själv att se någon nytta i att vara där – sjukt mycket folk,ungar överallt och sitta och trycka i ett förtält. Nej ni, Böda är inte min grej, skulle jag campa skulle jag isåfall hellre göra det på någon glesare camping i Norrland med mer space. Barnvänligt,javisst men alldeles för mycket folk, måste verkligen vara sociala ungar för att trivas där – jag hade inte ens gillat det som barn!

Sen tänkte vi äta varsin korv till lunch, men jag bestämde mig för att beställa en Gyros sallad, som dessutom var LCHF. Detta var vad jag fick – alltså vem lägger på dressing så????! Ser ju t.o.m oaptitligt ut! Började med att skrapa bort överflödet och på något sätt försöka minska mängden vitlökssås. Gick väl sådär – men blev vitlökssås och Gyros till lunch i alla fall, salladen bestod av isbergssallad och tre ynka skivor tomat. Ja det är ju tur att Böda satsar på hälsofrämjande mat i alla fall ;)

  
Efter den där ”salladen” och kvällens planerade besök till lammet och grisen kände jag att en löprunda nog inte skulle sitta fel. Så när vi kom hem snörde jag på mig skorna och sprang åtta kilometer och lyckades hålla 5.44 tempo i snitt vilket jag var nöjd med efter 1 veckas semester-käk och bara promenader. Superskönt att komma ut en sväng och välbehövligt!

  
 Daniel tog också en löprunda i sina inte lika fina löpaedojor! (Bra support och dämpning – not really!)

  
Sen blev det dusch, på med klänning och hann även med en stund i solstolen (i tröja, missade visst solen…) med ”Britt-Marie var här”, har hunnit ungefär halvvägs och är riktigt bra!

  
Sen bar det av tillsammans med Daniel och Karin till Lammet & Grisen för kvällsmat. Där serveras trancherat kött och buffé av diverse kalla och varma rättee. Lammet var supergott och broccoligratängen med ädelost som jag hittade var också ljuvlig (måste leta rätt på något sådant recept!) efter 2 rejäla portioner och en Ipa var vi alldeles för mätta och begav oss hemåt. Jättetrevlig kväll!

  
  
Sen åkte vi hem och spelade Yatzy – både Daniel och Karin fick Yatzy och jag förlorade ändå inte stort, så jag var rätt nöjd med min insats (strök bara liten stege och yatzy vilket jag tycker är bra jobbat!) Sen hade jag visserligen fyrtal i ettor, men ändå ;) Vi kunde inte heller låta hallon-kakan förgås så vi gjorde en gemensam kraftansträngning på den sistas 3:e delen. Alltså efter den jösses vad mätta vi var. Det var liksom den våren träning och deff. Måste bli förbättring på matfronten – hitta stopp knappen på mig vore bra. Jaja kan ju i alla fall hoppas att jag blev mätt på mindre nu än vad jag hade blivit förut! Denna vecka har varit mycket mat, resterande veckorna kan förhoppningsvis innehålla lite mer träning med. Även om 6km med Zammy varje kväll inte är fyskam.

Nu ska jag sova bredvid min älskling som redan snusar här bredvid. Sov gott!

3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.