Akihabara – nördarnas mekka

7 september, 2016

Som titeln säger Akihabara – nördarnas mekka, där har vi varit idag.


Här har vi höghus upp och höghus ned med teknikprylar, spel, arkadhallar och manga. Och så klart mat, mat, mat som överallt annars! 

Här är verkligen Manga så sjukt stort. Och små och stora plastfigurer från mangaserier och filmer överallt. Vi förstår liksom inte var de gör av allt. När det finns Hur många samlarfigurer som helst på varje varuhus och de är inte för barn utan för vuxna. De bor ju smått i Tokyo, var får de plats? Hur kan businessen bara rulla på? Jag förstår inte. Men hur som helst var det coolt att se! ”Saker som man inte kan leva utan” som min mamma hade utryckt det – precis överallt.

Vad som också är överallt i Tokyo är Manga porr, alltså tecknade porrtidningar och filmer. Super weird och tydligen helt accepterat då de liksom finns ett eget plan för det, eller en avdelning precis bredvid något supervanligt, som tillexempel kex och te. 


Vi var också tvungna att gå in i ”vuxenaffären” som var 5 plan med dildos (alltså vi snackar any size!), BDSM-prylar, lösfittor och ”fina kläder”. Men, det sjuka var att bara de 3 nedersta var okej för kvinnor att vara på och det stod stora skyltar ”no Women beyond this point” i trappen upp.  Den feministiska föreningen i Japan behöver helt klar mer stöd. Till och med jag kände mig lite stött, jag menar kom igen är det 2016 eller?

Andra konstiga saker vi bara var tvungna att pröva i Akhiabara var Maiden cafés (ja feminstföreningen har nog ett och annat att jobba med här också). 


Maiden cafés sköts av små söta japanskor i fluffiga klänningar (det är dock fotoförbud om man inte betalar väldigt bra för några bilder. Så här ser de ut.


Man får sin egen maid, varsit fluffigt diadem med kattöron (?) och så får man beställa från världens sötaste meny. Och gärna säga mauw mauw när man bestämt sig (say what?!). Daniel tog en glass och jag nöt-safeade på pannkakor. Här serveras de sen av sin maid och man fick välja om en hund,katt eller kanin skulle ritas på pannkakan av maiden. Gissa vad jag valde.


Vi fick också uppleva en maiden-show som var Japan-pop med mimnig och dans och ja var allmänt konstigt som resten av upplevelsen. 

Summan av dagen: Konstigt, coolt och facket hade inte uppskattat det!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.