Winter Wonderland

10 december, 2016

Fördelen med att bo på landet? Det Winter Wonderland som uppstår när det bara faller några centimeter snö!

Började min lördag som vanligt med en ordentlig sovmorgon, som sig bör. Efter två sjukdagar den här veckan med magknip så kändes det som klokt att sova en stund extra för att vila ut mig.

När jag pluggade sov jag ofta länge på lördagarna, till runt 11. Pluggade en del under dagen och oftast var det någon fest på lördagen. Sen sova jag ännu längre på söndagen och piggnade till. Dessutom så sov jag ofta till åtta taget på morgonen, och så länge jag kunde när föreläsningarna inte började förrens 10.15 eller ännu senare. Det var dagar det. Men också ett tidsmönster som går så mycket mer hand i hand med min dygnsrytm .

Mitt Winter Wonderland

Egentligen skulle både jag och Daniel iväg på en överrasknings 30-årsfest idag. (Den är inte surprise längre eftersom den har börjat, så det är lugnt!) Men efter starten på veckan kände jag att alkohol kanske inte vore det bästa att hälla i magen. Speciellt inte eftersom min mage över lag inte är bra kompis med alkohol. Och säga vad man vill om att festa nykter, men jag var inte direkt pepp på att hänga med ett gäng ganska okända människor, helt nykter och de troligen inte alls helt nyktra. Dessutom skulle vi ta oss tillbaka ut i skogen igen… Well nja.

Untitled

Fördelen med att bo i skogen är däremot att man får det här runt hörnet! Tog min vanliga promenad runt i området, där man bland annat går förbi den här bondgården (eller vad det kan tänkas kallas när de inte har några djur, bara gård kanske!). Så fin i sin vinterskrud.
Untitled

Lite senare på min promenad genom mitt Winter Wonderland så gick jag förbi den här. Som tagen ur ett julkort!

Daniels kompisar kom förbi på eftermiddagen och hade åkt från Stockholm i förmiddags. Där hade det troligen kommit lika mycket snö men var bara slask och brunt. Alltså en typsik Stockholmsvinter. Det är så kul att det ser ut så här nu när snön kom. För en av min förhoppningar med att bo här var faktiskt att kunna få lite mer av en vit vinter. För Stockholm i all ära, jag älskar staden, men vintern är för jävlig! Den största skillnaden? Att här hade det åkt kanske 3 bilar på skogsvägen, i Stockholm 1003, och i hjulspåren smälter det mer när det ligger runt nollan. Så är det bara.

Så jag har njutit av den vackra omgivningen idag. Blivit bjuden på hemlagad pizza av grabbarna när jag kom hem efter promenaden. Och kokat risgrynsgröt. Vi kör med full fart på mot julafton!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.