Vinterbad – Check på det

22 november, 2018
Vinterbad i Mälaren

Som varje år florerar det någon trend i bloggosfären. I år är det vinterbad. Ska man vara petig är det alltså vinterbad utan bastu. Med mer än bara springa i skrika och springa upp igen. Men, well jag är inte riktigt där ännu. Jag börjar med bastu-uppvärmda vinterbad först. Se det som en start i alla fall.

Har ni missat hajpen. Kolla in Träningsglädje – det var här jag såg det först (kanske är Sara trendsättaren själv…eller ja Saras chef…). Eller självaste vinterdrottningen själv – Jonna Jinton.

I lördags var Camilla över på besök. Vi började med ett kort, men intensivt träningspass, med säck, mits och ”vanliga klassiska kroppsövningar”. Slängde också in lite hängande i chinsstången – bra för axlarna och perfekt för kontorsråttor. Efter det käkade vi såklart – hallå det är ju jag Camilla, käk glöms inte bort! Sushi stod på menyn för dagen. Kanske inte för mat för 10 personer den här gången. Men, jo tack, vi blev mätta!

Sen blev det sommarfeeling i bastun med Corona (med lime såklart). Månen som lyste upp en bäcksvart vattenyta och smög sig in i en varm bastu – det gav en riktig höstfeeling. Och den sprakande elden i bastun vittnade om att vintern är påväg. En skön bladning av alla säsonger.

Vinterbad i November

Vi försökte trycka upp temperaturen i bastun så mycket det gick, vilket inte var så lätt som man kan tro. Tydligen beror det väldigt mycket på vilken ved man använder. Sen var det dags att gå ut genom dörren och springa ner i vattnet. Jag valde vägen över gräsmattan, och redan där vittnade nakna fötter om att det var kyligt ute. Första steget ner i Mälaren gjorde definitivt saken glasklar – det var kallt.

Men psyket var inställt på att jag skulle i så utan tvivel sprang jag rakt ut i vattnet och sjönk ner tills jag hade det över axlarna. Snabbt kände jag att det var svinkallt, men hanterbart och doppade huvudet snabbt som sjutton innan den verkliga kylan skulle uppenbara sig. Sen bar det snabbt iväg upp på torra land igen. Ingen väntan på att pulsen skulle sjunka här inte. (Men kanske, kanske är det ett annat kapitel. En annan gång)

Efter att ha badat var jag i alla fall så här glad och nöjd! Det var också den enda bilden från vårt vinterbad. Så ja – ni får lita på mitt ord helt enkelt och ja enjoya den mest avklädda bilden hittills ;)

Vinterbad

1

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply pilla 23 november, 2018 at 08:28

    Jag är också så peppad på vinterbad! Kanske får bli en grej denna helgen.

  • Reply Julia 27 november, 2018 at 22:33

    Blev det något bad?! :)

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.