Vi har blivit med mixer – Wilfa Raw Fuel

18 maj, 2016

Efter månader av svärande över våra gamla mixrar som aldrig gjorde som jag ville när man övergick från apelsiner till frön eller frysta bär, så har vi nu blivit med en ny mixer.

En Wilfa Raw Fuel

Wilfa Raw Fuel Unboxing - PB 1200
Här snackar vi 2,5 hästkraft på motorn (som ni ser i de orangea rutan med hästen!) och en mixer som kan gå 10 minuter utan att överhettas. Vi snackar liiiite mer kraft än våra gamla OBH-nordica (fem gånger bättre för fem gånger priset kanske haha). Vi körde ett invigningsprov. En hög med frysta jordgubbar – nothing else. Den uppskattade ju inte det direkt, men den köttade nästan sönder alla jordgubbar till ett mer ”frystorkat” tillstånd – ni vet små torra flarn. Vi försökte göra smoothie och hällde i yoghurten som i princip frös direkt. Så det blev en del skrapande för att få det att fungera. Men det visade sig nog vara mest nybörjar skills.

Efter att ha lekt lite mer verkar det som att tricket för att allting inte ska åka upp på kanterna är att köra sakta, eftersom motorn är så pass stark så kan den liksom ”puttra runt” en bra stund och slå sönder grejerna. Kör man på fullfart (tror inte ens jag vågat köra hela vägen än!) så trycks allting iväg upp på kanterna i ett nafs och knivarna blir kvar med luftbubblor i mitten. Men med rätt finness verkar detta kunna vara ett riktigt bra köp.

Wilfa Raw Fuel

Älskar kannan som är i plast och därför relativt lätt, och utan massa spår i kanterna som saker fastnar i. Därför är det väldigt lätt att både hälla ur och skrapa ur det som mixats. Det enda som är lite jobbigt är om man gör tjocka röror och saker fastnar under knivarna – men så är det ju alltid.

Igår prövade jag att göra frösmör – tänk er jordnötssmör fast för nötallergiker. Frösmöret bestod av pumpakärnor, solrosfrön, lite rapsolja och flingsalt. Och det gick ju bra!

Frösmör in da making

Frösmör in da making!

Efter lite ihärdigt mixande blev det alltså frösmör! Enklare än man kunde tro och gott på bröd.

Frösmör - pumpakärnor och solrosfrön

Frösmör – pumpakärnor och solrosfrö

Idag gjorde jag även hummus och det var då jag blev såld på mixern! I våra gamla mixers (vi hade två eftersom både jag och Daniel hade varsin OBH-Nordica när vi flyttade ihop) så var det ett halvtimmesprojekt att göra hummus för man var tvungen att peta ner röran i knivarna hela tiden och tillsätta ganska mycket vatten för att överhuvudtaget få det att funka. Resultatet blev då också oftast en kikärtsröra med stora bitar av kikärtor. I Wilfan hällde jag ner alltihop, satte på ett lågt varvtal och njöt av att allting sakta men säkert slogs sönder till en slät och fin hummus. Utan att jag rörde en enda gång!! Yey. Hummus är för övrigt jädrigt gott!

Så – so far so good! Återkommer säkert med fler kommentarer om mixern framöver. (Hur smidigt är det inte att man kan koka upp vatten och hälla ner färska grönsaker och trycka på soppknappen och ha färdig soppa 10 minuter senare! Måste ju bara testas!

7

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.