Veckans Yey och veckans Nay – Vart tog april vägen

23 april, 2017

Helt galet vad snabbt det går! Känner mig som värsta pensionären när jag varje vecka tycks slås av att ännu en vecka, har kommit till sitt slut – och nästa lika ofta ännu en månad.

Dags igen för veckans Yey och veckans Nay!

Veckans Yey

Den här veckan blev det svårt. Har varit en bra vecka med mycket roliga saker som hänt. Träffat Lovisa och käkat sushi i fredags, lanserat CRM-systemet på jobbet och fått upp köksön hemma. Men jag tror ändå att jag får säga att få färdigt (i princip) köksön hemma toppar veckan.

Nu har jag ju visserligen lärt mig genom boken – tänka snabbt och långsamt att sådant som ligger närmre oss i tiden ibland övervärderas. Så ja. Med det sagt så säger jag ändå köksön.

Visst blev det fint?!

Veckans Yey - Köksö

Handtag saknas, och en fog ska på, men annars är den helt och hållet funktionsduglig. Det bästa med allt är att den känns som att den alltid stått där. Vilket ändå måste vara ett bra betyg!

Veckans Nay

Här blev det också lite svårt. Så frågade Daniel om jag klagat på något speciellt den här veckan och fick till svar att du klagar väl allmänt ganska mycket. DET får bli veckan Nay. Jag anstränger mig verkligen för att vara en positiv person som inte klagar. Tyvärr är det väl oftast de vi lever närmast som råkar ut för det dåliga sidorna av oss. Så jag antar att till – och på – Daniel så klagar jag väl ganska mycket. Det är ju allmänt dåligt faktiskt. Så veckans Nay får bli folk – och jag – som klagar!

Se livet positivt – det blir sjukt mycket roligare så. Ett av mina personliga mål i år var faktiskt att försöka vända negativa tankar till positiva. Som när man tänker Åh vad tjock jag har blivit av allt påskgodis komma på sig själv och istället tänka men, det har varit himla gott och jag har njutit av det.  Ordet ”men” är oftast dåligt när man sagt något, t.ex. Vilken god mat du lagat! Men, köttet kanske blev lite torrt. Men är ett sådant ord som liksom suger musten ur det som kom innan. Det den du pratar med kommer komma ihåg är ”köttet var torrt” inte ”Vilken god mat”. Därför försöker jag alltid undvika ordet ”men” när jag sagt något positivt. Men, när jag sagt eller tänkt något negativt vill jag ju just att ”men” ska göra den meningen mindre påtaglig, så då använder jag det mer än gärna.

Låt oss tänka på detta nästa vecka! Klaga mindre och tänka mer positivt, och tänka snällare tankar om oss själva!

Nu laddar vi för måndag!

Untitled

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.