Veckans Yey och Veckans Nay – Vardagslyx och bortspolad MC-åkning

29 april, 2018

Veckans Yey – Vardagslyx

Den här veckan har verkligen bjudit på mycket vardagslyx. Härligt när det händer! Det är också anledningen till att det ekat lite tomt här inne! Jag var nämligen på bio och såg den nya Avengers i Onsdags. Inte för att jag egentligen är ett Avangers fan, utan för att det alltid är så trevligt att gå på bio. Jag mötte upp Daniel och hans kusin Jörgen på Heron City, för lite käk och bio. Filmen var helt okej, men det är verkligen den 1 av 2. Förvänta dig inget slut – för det får du inte.

Torsdagen var det Stockholm igen och jag blev bjuden på föreläsning med Elaine Eksvärd av Camilla. Retoriker och stark kvinna. Ämnet för kvällen var jobbiga samtal. Hur talar man om för någon att den luktar svett och hur pratar man med tystlåtna personer. Ja, det sistnämnda tyckte jag var bra underlag för fredagsmyset.

Tisdagen bjöd på första träningspasset – simning, som ni vet, och fredagen blev det äntligen Fredagsfys. Fredrik höll ett grymt jobbigt pass och lördagen inleddes med härlig träningsvärk. Lördagen bjöd på tårta och söndagen på intervall pass.

Veckans Nay – Bortspolad MC-åkning

Jag hade ju hypat den här MC-avrostningen länge. Äntligen något inbokat som har med motorcykelåkning att göra liksom. Inte nog med att vi var tvungna att sätt klockan på 07.00, himlen var dessutom helt genom mulen och det droppade utanför fönstret. Vädret hade sagt uppehåll. Vi hade sagt att om det regnar så är det värt det vi betalat för att slippa frysa och hänga ute i regnet. Vi kröp ner under täcket igen. Satte klockan 15 minuter senare och hoppades att det skulle vända. En kvart senare var det lika grått. Vi gav det till klockan 08.00 och hoppades på bättring. Tyvärr gick det åt andra hållet.

Men hoppet är det sista som överger en sägs det ju. Så vi gick upp vid 08. Förberedde oss och käkade frukost och hoppades på att orosmolnen skulle dra förbi. Det gjorde de inte. Vid 09 var det sista chansen att ge oss iväg för att hinna med avrostningen för årets MC-säsong, men då droppade det fortfarande över utemöblerna. Vi satte oss i soffan, spelade Super Mario och ansåg oss besegrade. Klockan 10.00 skulle avrostningen köra igång. Och tror du inte att vädret spricker upp och blir helt okej – just då! Så typiskt. Men vi hade ändå varit dyngsura med ett antal mil till banan.

Hade jag däremot bokat tjejavrostningen klockan 13.00 istället – hade vädret varit helt perfekt. Allting torkade nämligen upp och solen kom fram. Just typiskt. Men ja ja, någon gång blir det av.

I alla fall hade vi preppat motorcyklarna, sett över batterier och gjort oss redo. Så senare på eftermiddagen när vädret blev bättre passade vi i alla fall på att ta en tur hemmavid. Så nu är motorcykelsäsongen officiellt igång!

received_10214742157522522

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.