Veckans Yey och Veckans Nay – träningsresa och burrighet

14 januari, 2018

Veckans Yey – Träningsresa

Såklart måste jag tillägna veckans träningsresa till Fuerteventura ett stort Yey. Jag tvekade när jag skulle boka. Kanske var det bättre att ta det lugnt hemma?

Nej det var helt rätt beslut. Träning, precis den jag känner för,  så mycket eller lite jag vill. Men när vädret (se veckans Nay) är som det är så blir det mycket träna när man reser själv. Vad ska jag annars göra? Men det är ju å andra sidan bara bra! 

Jag börjar morgonen med 15 minuter komma igång + yoga på Plaza Rambla (Playitas sun salutation som tydligen är en klassiker) och sen har det blivit morgonpromenad. Detta är alltså klockan 08.00 varje dag. Och jag har varit där. Varje dag! Faktiskt rätt stolt över mig själv. 

Mellan 08.15 och 30-45 minuter senare så blir det morgonpromenad med pensionärerna. Hittills har jag inte vågat mig på den parallella morgonlöpturen, klockan är ju trots allt bara strax efter 08! Men funderar faktiskt på att ta den imorgon… 

Har som plan att börja morgnarna med morgonpromenad framöver. Med nytt jobb och mindre pendling. Så detta är en klockren uppvärmning för det! Dessutom gör en dags träning att man utan svårighet somnar runt 22!

Mycket olika träning har hunnits med. Fitness boxning som visade sig lära ut grunderna i stance och jabb/cross – tur att jag inte missade den klassen. (Trodde det skulle vara lite mer bara veva – men ja, jag visste ju vad jag skulle göra i alla fall om man säger så!)

Jag har sprungit ett Night Run, närmare milen i bergen. Skönt att det gick bra med så pass långt. Var länge sedan sist. Även tempot i gruppen fungerade bra! 

Idag körde jag Zumba, var väl sådär 10 år sen sist typ. Ser ni mig på några bilder i Aftonbladet så var det tydligen avslutningen  på deras resa hit och jag råkade komma mitt i. De som dessutom övat massor och jag som aldrig sett koreografin innan… No further comments. 

Körde även en timme simning i den olympiska bassängen (50 m). Efter min simkurs i höstas är simningen så mycket jobbigare! Jag vet ju liksom hur jag ska göra för att det ska bli mer rätt och går det snabbare, då blir det ju också jobbigare. Pust. 

Men jag matade på en timme och bestämde mig sen för att nej Body Jam som jag tänkte trycka in efter fick vara. (Så svårt att hoppa över saker som man tänkt, även om det bara är jag som bestämmer och bryr mig!) Men man ska lyssna på kroppen, i alla fall om den inte är för lat! 

Avslutade dagen med ett pass Foam Rolling. Sammanfattning: Aj. 

Har även hunnit med ett pass i gymmet och ett cirkelpass (inte idag alltså!). 

Veckans Nay – Burrighet

Denna gång trodde jag faktiskt jag hade lyckats boka en solsemester. Ungefär som i Kalifornien. Båda gångerna har det ju varit skönt. Kortbyxor och linne på dagarna. Men kvällarna har varit burriga.

Här vet inte vädret riktigt alls vad det vill. Morgonen är kall och långbyxor och tröja sitter inte ivägen. Vanligtvis är det lite molnig som klarnar upp under dagen. Vid lunch är det sol och varmt och skönt vid poolen. (Glöm inte solskydd). Men sen är det ju en ö, så det blåser ordenligt speciellt idag. Så även om solen gassar blir det kallt och burriga. Tröja på igen.

I natt hade det dessutom regnat. Men det klarnade upp runt 09 och såg lovande ut. Men runt lunch blåste molnen in igen. Jag satt och frös på balkongen när det började dugga. Ungefär 10 droppar. Sen slutade det. Solen kom fram. Jag bytte om till bikini och sen ja, blev det kallt och regn igen. Sen gick jag och simma, då var det enbart molnigt. Men yummy för 27 grader i poolen,  kändes så skönt att dyka ner i när det var kallt på land.

Framöver ser tyvärr väderleksprognosen inte heller så lysande ut. Så håll tummarna. De flesta klasserna är utomhus så just sol på näsan vore ju fint. 

0

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply pilla 15 januari, 2018 at 07:21

    Låter fantastiskt härligt även om solen lyser med sin frånvaro. Fortsätt njut!

  • Reply Julia @daysbyju 20 januari, 2018 at 14:33

    Tack Pilla! Det var en härlig vecka (med dåligt internet!). Skönt att få lite sol och sedan ha lyxen att komma hem till ett snöigt Sörmland :)

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.