Veckans Yey och Veckans Nay – Semesterkänsla och sjunklingar

13 maj, 2018

Veckans Yey – Semesterkänsla

Jag sa till Daniel nyss, så här på söndagskvällen, att det känns jobbigare att gå till jobbet imorgon än vanligt – för det känns verkligen som jag haft semester den här helgen.  Semesterkänsla deluxe – jag är nog inte ensam om den känslan heller. Riktigt, riktigt varmt, sådär som det bara blir på högsommaren i Sverige. Premiär simning i Mälaren, cykling i kortbyxor och kortärmat, barfota i gräset, plantering av sommarens skörd i landet, fix i trädgården och fruktiga sallader till mat.

Den där torsdagen ledigt satt verkligen inte helt fel. Efter att ha börjat nytt jobb i Januari har det varit full fart och lite till. Ingen ledighet och ibland långa dagar och mycket resor. Första Maj var ju trevligt men hade inte alls samma känsla. Ju-jutsu träningen i onsdags kändes som den satte punkt för den här veckan. Trots att jag faktiskt jobbade i fredags. Klockan ringde tidigt och när mamma dök upp för ytterligare trädgårdsarbete på eftermiddagen hade jag redan betat av min timmar. Att spendera timmar i solen en fredag och sedan käka mat hemma hos föräldrarna gjorde att även fredagen kändes som en ledig dag, trots att den inte var det. Ett stort Yey till semesterkänsla – snart är det dags på riktigt hörrni!

Veckans Yey och Veckans Nay - Semesterkänsla och sjunklingar

Veckans Nay – Sjuklingar

Med fint väder kommer tydligen en del sjukdomar med. Var hemma hos Mathilda i tisdags och det visade sig att en trött dotter avslutade kvällen med hög feber där hemma. Här hemma visade det sig också vara sjuklingar. Eller åtminstone en. Daniel sa godnatt tidigt på onsdagen med ont i halsen och vaknade seg på torsdagen. En sliten sambo visade sig sedan ha över 39 graders feber på torsdag eftermiddag, och det var väl inte så konstigt att han var sliten då. Långhelgens planer på att fixa färdigt med vår balkong gick därför lite i stå.

Jag fick ju däremot mycket tid att pyssla med sådant jag ville själv. Trädgården, med hjälp av mamma, är nu i bra skick och odlingen redo för sommaren. Allt som går att äta är roligt! Sen på lördagen rastade jag sambon till Bejier för att hämta upp det byggmaterial som vi beställt till balkongen. Ett steg närmare i alla fall. Söndag kände han sig betydligt bättre och vi började mäta och snickra lite på balkongen. Så nu är i igång och förhoppningsvis tar det inte allt för lång tid att få den klart!

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.