Veckans Yey och veckan Nay – Håkan Hellström och registreringsbesiktning

11 juni, 2017

Plötsligt är det söndag igen – precis som förra veckan. Kortvecka den här veckan. Borde det vara varje vecka! Så skönt att jobba tre dagar innan man har ledigt igen. Inte för att det inte är kul att jobba, utan för att det är så skönt att vara ledig. Hinna fixa hemma och vara utomhus. För det är nog det jag saknar mest arbetsintensiva perioder – att få vara utomhus.

Veckans Yey – Håkan Hellström

Efter att ha läst boken tänka snabbt och långsamt så vet jag att det som ligger närmre oss i tiden har en tendens att upplevas bättre än det som ligger längre bort i tiden. Helt enkelt för att vi kommer ihåg det bättre. Jag tycker detta är tydligt bara när det gäller en vecka. Söndagens middag kan lätt toppa måndagens toppen event – för den känslan är längre bort. Men låt oss nu vara förnuftiga. Vad var veckans Yey.

Så klart måste det dedikeras till Håkan Hellström. Både mitt och Håkans första konsert på Stadion. Mäktigt. Att konsertgänget  – jag , Tilda, Eric och Danne dessutom lyckades pricka in dagen med solsken och inte med regn gjorde bara saken bättre. (Komiken när turnén Rullande Åska måste avbrytas för åska på lördagen!)

Veckans Yey - Håkan Hellström

Vi var ju i Göteborg på den episka Håkan konserten 2016 och nej, Stadion kunde inte toppa det. Däremot så ryckte den upp sig efterhand och sista halvtimmen var betydligt mer fart och bättre känsla än början av konserten. Däremot Lagaylia Frazier hade vi kunnat klara oss utan, malplacerat ylande som inte tillförde något förutom frågetecken till Håkan Hellström låtarna. Inget ont om hennes sångröst, den är säkerligen grym i rätt sammanhang. Detta var dock inte ett bra sammanhang.

Utöver Lagaylia Frazier dök även Silvana Imam och First Aid kit upp. Betydligt bättre – men bara Håkan är ju trots allt bäst.

Konserten avslutades på topp med fina fyrverkerier och kloka budskap.

Veckans Yey - Håkan Hellström

Veckans Nay – Registreringsbesiktning

Men hur svårt kan det vara? Lämnade in motorcykeln för att ta bort strypningen till 25kW för en och en halv vecka sedan. Jorå, vi fixar det och reggar om den också. Grymt tänkte jag. Äntligen något som går smidigt. Betalar gärna några hundralappar mer för att slippa.

Men nej. Slutet av förra veckan ringer de mig och säger att – jo, strypningen är borta men tyvärr har ”han” som fixar omtypningen slutat. Som om de inte kunde ta reda på det först!

Så där stod jag med en MC med full effekt, fortfarande klassad som 25kW. Började ringa runt lite i Strängnäs men det visade sig att – nej där fanns det ingen som gjorde registreringsbesiktningar för MC längre. Mailade Bilbesiktningen och frågade – och svaret jag fick var att jag skulle ringa. Älskar att de är moderna! Varför ens ha en mailadress?

Efter att ha ringt visade det sig i alla fall finnas en station som kunde göra registreringsbesiktningar i Södertälje. Fine, bokar en plats där och teknikern ska höra av sig. Och tro det eller ej men några dagar senare får jag faktiskt ett mail (nå ja, han skulle ringa först men good enough!). Han behöver ljudnivåer, maxhastighet och nya skyltar från Suzuki. Va? Hur ska jag ens få tag i det?

Så nu står jag med en fråga hos Sulas MC och en fråga hos Bilbesiktningen. Vem kan få fram vad – och vad behövs egentligen? Motorcykeln är liksom svenskköpt och den var ju full effekt 2010 så kan inte tänka mig att några skyltar byttes då! Så ja, veckans Nay. Fordonsbyråkrati!

Veckans Nay - Registreringsbesiktning

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.