Veckans Yey och Nästa Hey – MC-semester och sommar på Öland

5 augusti, 2018

Veckans Yey – MC-semester

Föga förvånande är veckans Yey den MC-semester som vi varit iväg på. Ingen mjukstart direkt, utan vi har plöjt drygt 200 mil på fem dagar. Började med mindre lyckad avgång i måndags, när Dannes MC inte alls ville gå igång. Tur att vi reste med meck-crewet som kom till undsättning. Efter många försök, batteriladdning och total urladdning hittades en bra backe och den gick igång. Avfärden var således redan där försenad med 1-2 timmar. Men vi var glada som kunde komma med!

Så vi plöjde 15 mil till Norrköping för lunch, för att Dannes cykel skulle få en rimlig chans att hinna ladda. Det gjorde den. Resterande strul som var under veckan med hans Yamaha TDM var ett glapp kabeln i tändningen om orsakade diverse oplanerade stopp. Men cred till cykeln för att den klarade av en kämpig vecka. Nu får Danne ge den lite kärlek så den inte är så kinkig nästa gång.

Från Norrköping brummade vi ner till Öland, med diverse stopp längs vägen för bensträckning, glass och ett kort stopp på systemet. (Shoppingen var begränsad med endast MC-packning att tillgå) På Öland blev det kvällsmat i Borgholm innan det blev öl på verandan i Löttorp. Vi somnade gott i en nybäddad säng som vi lämnade redo för följande veckas äventyr.

MC-semester tisdag

Tisdag morgon var det dags för avgång från Öland. Tobias hade inte varit på Öland på många år, så vi passade på att göra en kortare sightseeing på Norra Udden och käka mer glass vid Långe Erik. (Veckans glasskvot var fin!) Efter det körde vi mot Kalmar (Öland är längre än man tror) och lyxlunchade på Sibylla. Efter det var klockan redan mycket och vi insåg att vi var tvungna att ligga på lite för att komma till Höör i resonlig tid. 2.45 sa Google maps att det skulle ta med bil. Längre tid såklart med MC och kringliga vägar genom skogar istället för den närmaste motorvägen. Efter att vi kört cirka 1,5 timme blev det badstopp i en sjö mitt i ingenstans.

Efter badet passade Jonathan på att kolla kartan och informerade att det nu var 5 timmar kvar till Höör. Öhm, hur gick den ekvationen ihop undrade vi andra. Vi hade sen lite tveksamheter kring vår kartläsare. Nåväl, runt 21.30 svängde vi in på grusvägen till stugorna i Höör. Dumpade grejerna och begav oss mot Ica för att handla kvällsmat. Jag och Danne var inte sugna på korv efter lyxlunchen och satsade på kvarg/yoghurt och mackor. Vad som senare visade sig skulle bli standard kvällsmat resten av resan.

Jag inser att det här blir världens längsta Veckans Yey så låt oss återkomma lite mer till MC-semestern! Men summa summarum var i alla fall att det var en mycket lyckad resa!

Veckans Yey och Nästa Hey - MC-semester och sommar på Öland

Veckans Hey – sommar på Öland

Som jag skrev förberedde vi redan i Måndagskväll för denna veckas ankomst till Öland (igen). Efter att ha kört många mil söderut och tillbaka igen med MC är det nu dags att köra en mer effektiv väg ner igen. Semester på Öland väntar, och Daniels mamma och hunden Zammy är på plats. Vi längtar efter att få genomföra våra sommartraditioner – som cykling, promenad i trollskogen och pizza i Borgholm. Det är något speciellt med att vara på Öland. Långtifrån hemma, inga saker att fixa och inga sevärdheter att kolla som vi inte redan vet. (Finns säkert många egentligen, men ibland är det bara skönt att vara).

Veckans Yey och Nästa Hey - MC-semester och sommar på Öland

Jag får ju alltid mer eller mindre hets när jag ska packa (oavsett om det är 2 dagar med jobbet eller 14 dagar på en paradisö – men de senare kanske blir lite värre). Det som oftast är problemet är alla eventualiteter ”kommer det regna”, ”kanske blir det kallt”, ”kanske blir det stekhett”, ”tänk om någon bjuder in mig på en bal”, ”ja men en liten middagsbjudning i alla fall” eller ”Kan man ha de här shortsen på restaurang”. Sen toppar man stressen med ”fan, jag måste ju ha skor till regnet/balen/stranden och – nej, glömde ju träningskläder och har inte ens funderat på necessär och mediciner (life with allergies)!

Men! När man varit på Öland flera somrar på rad, känns det inte så jobbigt längre. Jag inser att jag inte kommer var finklädd, men troligen kommer behöva bra skor och kanske en regnjacka. Jag slängde således ned kläder från lådorna som jag gillar och har nu bara lite skor och småpryttlar kvar. Jo – jag blir bättre på att packa eftersom.

Men nu – tagga Öland!

2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.