Veckans Yey och Nästa Hey – lugn lördag och nystart

2 september, 2018

Veckans Yey – Lugn Lördag

Den här veckan har varit kaos. Mest för att både känslor och jobb vart lite all over the place. Säkerligen en släng av den vanliga ”tillbaka till jobbet” – ångesten som det känns som mer eller mindre alla drabbas av. Att hösten står runt hörnet och det känns vemodigt att inte kunna bada eller gå runt i shorts. Men även någon form av tjej-hormon-spöken. Ni vet när minsta grej känns alldeles för stort, eller alldeles för ledsamt för vad det borde vara. Samtidigt är det tumult på jobbet med mycket jobb, många osäkerheter och väldigt stora förändringar från vad jag är van vid. Förra veckan avslutades och den här började också med en diskussion som inv. Kände att jag inte ville ta några beslut eller producera vettiga saker. Det blev en heldag med Daniel, som jag verkligen kände behövdes. Det blev sovmorgon. Frukost framför TV:n. Sen bestämde vi oss för promenad(er) ute. Vi tog bilen mot Enköping och hade som plan att ta en promenad i de naturreservat som vi sett efter vägen när vi åkt till jobbet. Det visade sig dock att några av dessa mest var en hage. Så vi hann med 3 stycken olika innan promenaden blivit en bra längd. Men vi lärde oss mycket om ekar.

Såg svampar

Och söta hästar.

Sen blev det godis inhandling i Enköping. Daniel hade varit där innan en butik som skyltar med ”1000 sorter”. Men det gör ju i princip alla godisaffärer idag och mina förväntningar var väl inte så höga. Men oj! Så stor butik med verkligen massa sorter. Här blev det att plocka 1 av de absoluta favoriterna. 1 av varje hade blivit många, många kilo. Daniel tyckte mina ögon lyste när jag kom in i butiken. Och ja. Jag kände mig lite som ett barn på julafton. Godisråtta in i själen med andra ord!

Sen blev det inhandling av ingredienser till Tacos innan bilen rullade tillbaka hem.

Väl hemma blev det lite mer häng i soffan. Daniel lär mig spela rollspel och har nog snart avverkat 3 timmar Final Fantasy 7. Det är rätt skoj faktiskt. Men faktum att det är sådär dryga 47 timmar kvar att spela känns lite jobbigt.

Med lite godis i magen var det ändå dags att avverka någon löptur för den här veckan. Eftersom halvmaran närmar sig med stormsteg får jag inte lägga mig på latsidan bara för att programmet är slut. Egentligen skulle jag startat om med 3 veckor från programmet i måndags. Men med den här veckans kaos kändes det övermäktigt och dumdristigt. Ibland måste man lyssna på kroppen. Inte när den bara vill vara lat, men när den verkligen kämpar. Det blev därför en mil utan krav. Slutade däremot på ett fint resultat under timme (57min) trots en seg start. Att springa på bara godis är inte bästa uppladdningen.

Väl hemma blev det en mycket välsmakande Taco-måltid. Faktiskt första på väldigt länge (för att bo med Daniel vill säga). Sen blev det mer Final Fantasy i soffan och avslutade med filmen Death Wish med Bruce Willis. Den kan jag rekommendera.

Nästa Hey – nystart

Med den här veckans kaos i bakfickan hoppas jag på en bättre vecka. I skrivande stund sitter jag på ett plan till Tammerfors för ett tidigt möte med kollegor och chefer imorgon bitti. En hel söndag hemma hade varit skönt. Men ja. Med en vision om en bra karriär är det uppoffringar man får göra. Man kan inte få allt.

Morgondagensmöte kommer vara avgörande för vad som komma skall. En chans till nystart. Oavsett utgång. Det är också måndag. Så jag hoppas att hela jag kan starta om och hitta en bättre bana för den här veckan. Jag hoppas det.

I veckans ska jag också heja på Smederna. Kvartsfinal 2 på Gröndal. Och i helgen ska vi rösta fram en ny regering (hoppas jag!). En nystart där behövs ju minst sagt. Hoppas att politiken de närmaste 4 åren kan återfå något slags förtroende från svenska folket. För just nu känns det som alla röstar på det som är minst dåligt. Vi har ett fint land. Låt oss ta hand om det och alla som bor i det.

Ny vecka. Nystart.

(Nystart Från Tampere)

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.