Valet 2018 – har vi gett upp?

12 april, 2018

Det är valår i år. Alltså inte ett sådant där det kommer in mycket havslevande däggdjur i Östersjön eller något. Nej alltså valår som i att vi ska rösta på vilket parti som ska leda Sverige. Men jag frågar mig själv – har vi gett upp?

Valet 2018. Hade vi varit USA hade det redan varit röd-vit-blåa flaggor över hela Facebook och hetsiga debatter i diverse sociala medier. Kanske befinner jag mig i en politiskt ointresserad filterbubbla. Eller så har det svenska folket bara gett upp!

För ärligt talat. Jag är ju inte supermotiverad att gå och rösta i höst. Visst, såklart kommer jag gå dit. Vi är en demokrati, och det är alltid, ALLTID, viktigt att stå upp för. Men våra partier. Jösses. Känns som att alla försöker vara PK och slutar i politisk mellanmjölk av alltihopa. Med risk för att hängas ut i media vågar ingen säga någonting.

Decemberöverenskommelsen var ett skämt. Vi bor i ett land där vi vill ha demokrati. Att dagisfjanta och peka ut de vi inte gillar och säga du får inte vara med, det borde alla som har svensk politk som jobb vara färdiga med. Från tidig ålder får vi lära oss att vi inte behöver tycka likadant. Alla har rätt att uttrycka sin åsikt – det är det vi kallar just yttrandefrihet. De finns många partier i dag som har orealistiska ideér. Men demokrati är demokrati – och det är vad Sverige bygger på i min mening.

Entreprenörstrenden växer stark. Jag vill bo i ett Sverige där småföretagande gynnas. Där vi har ett skyddsnät, men också möjlighet att själva påverka vår situation. Ett Sverige där teknisk utveckling och forskning på hög nivå gör att vi står oss starka i en global värld. Där vi inser att lilla norden måste fightas hårt för att inte bli omsprungna av supermakter i Asien som sprutar ut duktiga ingenjörer på löpande band. AI kan gynna Sverige. Vi har dyr arbetskraft och mer automatisering kan både göra industrin starkare, och tekniken bättre. Mer Unicorns åt folket.

Våra partier känns som de fastnat i samma diskussioner som man haft de senaste 50 åren. Vart är förnyelsen i riksdagen? Ett modernt parti som kan röra om lite i riksdagsgrytan vore lämpligt. Men ett parti som faktiskt har en hel politisk plan. Inget sakfrågeparti. Utan ett nytt fräscht parti som kan snacka digitalisering, nya finansieringstänk och hur vi kan få individer att växa. Välkommen in i min filterbubbla för valet 2018 tack.

2

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Fredrik 15 april, 2018 at 22:10

  Väl rutet! :)

  • Reply Julia 16 april, 2018 at 21:08

   :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.