UK besök på Fat Tuesday

9 februari, 2016

Tisdag. Well. Önskar att jag kunde leverera en smaskig story. En superfin bild eller ett smarrigt recept. Well. That’s not going to happen today.

Idag är en helt vanligt Tisdag. Ingenting speciellt allt.

Semeldagen, eller fettisdagen som den så fint heter är det också. Vi fick semlor på jobbet. Men jag hoppade över. I just den här frågan känner jag mig som en pensionär. Ska man äta semlor ska det vara hetvägg. Alltså semla serverad med varm mjölk. Ja jag vet att hälften av er rynkar på näsan nu när man ser uppblött bröd.  Men alltså det är gott! En semla utan mjölk blir liksom bara torr bulle med grädde. Så utan mjölk fick det vara. Kanske köper vi någon i kväll efter träningen, men då blir det med mjölk till! Får väl blamea mina föräldrar för den här vanan/ovanan!

Apropå fettisdagen. Fick besök från en kollega från UK idag på jobbet. Han trillade in vid 14, precis då alla fick semlor. Hans första intryck av Sverige är alltså alla står runt kaffebord och trycker Semlor. Försök sedan förklara Fettisdagen. Fetischday tycket min andra kollega hade varit en rimlig översättning. Men inte heller FatTuesday gör sig riktigt bra. Vad firar ni? Well before the fast everybody eats really fat food so they don’t need to eat in a month or so. But we have skipped the fast part of the tradition, so we only eat alot of cream and then eat as usual.  Jaa bra intryck vi gjorde nu Sverige!

Okej, lite Wikipediande och man kan svara på allt – så Mardi Gras är tydligen det riktiga namnet på Engelska, inte Fat Tuesday, även om det faktiskt var den korrekta översättningen från Franska. Who knew!

Visste ni att det förutom Fat Tuesday även är pannkaksdagen idag?

Fat Tuesday och Pannkaksdagen

 

Annars börjar det bli mycket katalogjobb på jobbet. Produkter hit och dit och imorgon stållineforum blandat med intro/info för min UK kollega. Massor med saker som behöver göras och bli klara och alla så klart den här veckan!

Snart blir det träning. Måste komma in i boxningen igen. Har dåligt flyt just nu. Tån gör ont och jag känner mig inte riktigt bekväm i sparringen. Vet inte riktigt vad som har hänt. En plattå kanske. Vet att jag hade en omgång så här förut, och sen släpper det. Det är bara att kämpa på. Träningsglädjen känns lite frånvarande just nu, men som Daniel sa – det är bara att träna på så kommer den tillbaka. Och så är det väl. Det är nu jädrar anamat ska fram.

Så här nöjd blir man när man tränat! Dags att sticka nu!

träningsglad

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.