The Public Täby

18 mars, 2016

Friyay! Innebar idag besök på The Public i Täby. Efter att ha påbörjat mitt tredje år i Täbban har jag lärt mig att förr så hängde man på Tegelbruket. Det var liksom ”the shit” och där alla som växt upp i Täby hängt när man var ung, men även som äldre om jag fattat det hela rätt. Förra året slog Tegelbruket igen och istället öppnade ägarna upp The Public i nya lokaler. Jag har velat gå dit sen de öppnande men det har inte riktigt blivit av. Ikväll var det dags.

Igår var det lugnt att boka bord på nätet, men eftersom jag och Daniel som vanligt inte vet när, hur och om så ville vi inte boka ett bord. Efter kvällens gympass – axlar och lite russian twists så var det dags för kvällsplanerna. Vi kände fortfarande för att gå ut och käka, men enligt hemsidan var det fullt. Så vi duschade och gick en sväng till Täby C för att kolla läget på The Public. Vi hamnade på väntelistan och medans vi väntade på SMS om ett ledigt bord (sjukt smidig lösning ju- och perfekt för deras marknadsavdelning!) beställde vi in varsit glas med cava.

Cava på The Public

Lyssnade på musik och snackade medans vi väntade på bordet. Trevlig avslappnad stämning!

Dj och bar The Public Täby

Efter en stund fick vi bord och valde i menyn som innehöll allt från Råbiff till Pizza. För vår del blev det två stycken hamburgare. Daniel tog en Cheeseburgare som verkligen smakade supermycket ost, och jag tog en The Cubana Burgare, men chimichurri och sötpotatisfries. Den var god, men jag ångrade att jag inte beställde den rare och jag är ju en junkie för ostburgare, en hamburgare är liksom inte riktigt komplett utan, så trots en väldigt god burgare och supergoda fries så saknades det något. Men tvekar inte på att ett annat val hade varit helt perfekt.

The Cubana Burgare på The Public Täby
Till det blev det den lokala ölen från Roslags Näsby Bryggeri blev en Ytterby IPA – luktade ljuvligt och var god till burgaren med mycket beska och god smak. Såg precis att deras bryggeri ligger på Pentavägen 5 och jag jobbar på Pentavägen 3 – hur kan jag inte veta att det ligger där! Måste kolla på måndag!

Ytterby Indian Pale Ale Roslags Näsby Bryggeri Täby

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.