SQL och Urban Deli

11 november, 2015

Idag har jag haft lyxen att var inne i storstan. Dagen har nämligen spenderats på Wennergren Center. Eftersom jag arbetade från WGC i ett halvår (+ ute i Täby) så känns det ända rätt mycket som att komma hem. Sen är det också trevligt att få göra ett besök på Restaurang Retro som ligger i bottenvåningen på Wennergren. Dagens projekt var uppdatering av vår produktdatabas. Vi har länge varit i behov av en uppfräschning av den – och nu var det alltså dags. Vi satt tillsammans med utvecklaren och spanade SQL-koder och databaser hela dagen. Jag frågar mig alltid vid dessa tillfällen varför jag inte pluggade IT, för den här dagen gick så fort och det är riktigt roligt. Kodning är liksom som att ständigt lösa ett mysterium eller komma på nya logiska sätt att lösa något. Och det finns lika många lösningar som det finns utvecklare – både bra och dåliga och mer eller mindre avancerade. Det var i alla fall skoj! Kanske ska vara nästa projekt – SQL kod. Lär ju vara skapligt bra att ha!

Sen såg jag fram emot en riktigt trevlig kväll. Mötte upp Mathilda utanför Åhlens strax efter klockan 16 och  vi gick runt och tittade på väskor, plånböcker och kläder en liten stund innan vi gav oss iväg tillbaka till Sveavägen och det relativt nyöppnade Urban Deli. Vi har tidigare varit på AW på Urban Deli i Sickla och jag hade sätt fram emot deras Räksallad som fanns i Sickla – men som tyvärr inte fanns på Sveavägen. När man kommer in kommer man direkt in i en mataffär, modell lyxigare, med Chark, massa sorters mörk choklad, fin olja och special saft. Innan för det låg själva restaurangen. Väldigt fin och stor och med bra sittplatser. Det var inte många där när vi kom, men vid 19 så var restaurangen knökfull. Efter att ha letat runt på menyn en stund och försökt beställa Fiskgryta (inga nötter, men tydligen en bas av paprika – dags att tänka om igen eftersom jag inte tål det alltså). Fick därför bli ”Två nävar Räkor” med aioli och en tomatsallad med något picklat (hackade morötter?) till. Innan ”varm”rätten kom fick vi lite bröd – det såg tyvärr ut som vanlig långfranska vilken jag blev besviken på. På bordet fanns även olivolja, och olivolja och salt till bröd är ju en känd hit – men alltså olivoljan måste varit härsken eller nått för det smakade verkligen inte gott. Tummen ned för det. Men räkorna var riktigt bra – verkligen stora och fina och smakade gott, aiolin med. Tomatsalladen hamnade tyvärr på andra sidan ”bra-strecket” med. Körsbärstomater i halvor – gott, det picklade – gott, olivolja – gott, men inte 0,5-1dl ovan på några tomater. Jag förstår inte hur de tänkte där, om jag ville käka 1dl olivolja hade jag ju kunnat beställa något friterat – halva poängen med en sallad är ju att slippa den stora mängden olja. Saknade också andra ”nyttiga” alternativ på menyn. Så tyvärr, jag var besviken på Urban Deli i city. Sen var det också skattjakt för att hitta till toaletterna som var genom hela butiken, genom en annan del av restaurangen, ut i en korridor och ned för en trappa. Fanns egentligen en närmare, men det området blev abonnerat och vi blev snäsigt uppläxade om att där kunde vi ju faktiskt inte alls gå in. Ne – nästa gång blir det tyvärr någon annan stans.

Här kommer lite bilder – tur att sällskapet var så trevligt i alla fall, och restaurangen i sig faktiskt var riktigt mysig!

Untitled

Untitled

Untitled

Rent träningsmässigt så blev det promenad från Universitetet till Wennergren Center imorse. Insåg dock att jag hade lite väl mycket kläder på mig – skjorta och tunn ylletröja var ingen bra kombo då det visade sig att jag hade rejäla lökringar på skjortan när jag kom fram. Fail. Men what to do. Bara att bita ihop och inte vifta med armarna för mycket. Det är vid sådana här tillfällen man är glad att man är noga med nytvättade kläder, för okej om man blir lite svettig, så länge man inte luktar svett (för det är inte trevligt!).  Sen blev det promenad upp hela Sveavägen och till Åhlens City. Sen hela vägen ned Sveavägen och ut till universitetet. Jag uppskattar verkligen denna form av vardagsmotion, så skönt. Dessutom ultimat ”podd-tid” lyssnade på senaste avsnittet av Framgångspodden som intervjuade Ida Warg (Alexanders flickvän, så var faktiskt lite väl flummigt) men schysst att hon fick vara med. Och började sedan lyssna på Stand Out with Natalia Brzezinski, inte riktigt bestämt mig för vad jag ska tycka om den än – men ger den ett försök, konceptet verkar bra.

So long!

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.