Special lyftöglor och naprapat

29 februari, 2016

Jag lovar att det inte är alla tjejer som ägnat måndagen åt special lyftöglor, men det har jag. Produktutbildning med Codipro på jobbet, man vet aldrig när man behöver en riktig proffslyftögla liksom!

Stora lyftöglor

En lyftögla  – för de som nu råkar befinna sig någon annanstans än i industrin för stållinor och lyftutrustning, är alltså en ögla gjord för att lyfta i. De kan fästas på olika sätt i det man ska lyfta, t.ex. något tungt gods, en maskin eller liknande. Ibland finns lyftöglor färdiga på föremålet så det bara är att fästa en krok eller schackel i, ibland finns det färdiga gängor i godset (det är det lyftöglan ovan är konstruerad för) och ibland får man helt enkelt själv ficka en infästning för en lyftögla, eller lyfta godset på något annat sätt, t.ex. med textilasling eller stållinor.

På bilden ser ni då tydligen en Manlig lyftögla (male), en lyftögla som istället för en gängad stång har ett hål är då en kvinnlig lyftögla (female) – tja, back to basics helt enkelt. Kunde man inte kommit på något bättre sätt att beskriva det hela?

Förutom utbildning i lyftöglor så har jag även hållit på med katalogarbete. Sista dagen för korrigeringar idag. Så nu blir det rättningar för fulla muggar och dags att trycka nya katalogen snart.

På eftermiddagen var det dags att bege sig till naprapaten igen. Börjar bli en dyr historia det här. Men tydligen, och förståligt är stela höfter inte något som man ändrar på en kvart. Vi har utöver mitt program som jag kör varje kväll, som bara blir längre och längre, även lagt in behandlingstillfällen när naprapaten verkligen går på just de specifika musklerna och ligamenten som är alldeles för stela i höften. Som det ser ut nu så slår själva höftkulan i någonstans i höftbenet, men förhoppningsvis så beror det på att den tvingas i det läget på grund av för kort muskulatur och ligament runtom. Vår förhoppning är att om man lyckas sträcka ut vävnaderna runt omkring höften så kommer även höftkulan att kunna börja rotera igen som den ska.

Idag (och alla dagar sen typ lågstadiet) kommer jag verkligen inte ned på huk och vikten hamnar liksom alldeles för långt bak och det känns som att jag kantrar som en annan val. Men förhoppningsvis så kan träna, träna, träna, nöta, nöta, nöta och några kronor naprapatbehandling leda bot på det. Kanske inte till någon balettdansösrörlighet, men bra mycket bättre än det är idag får vi hoppas!

 

Foam roller

Kvällen har sedan bestått av styrelsemöte för bostadsrättsföreningen. No comments needed.

Nu dags för den där omtalade stretchingen, sen Zzzz.

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.