Kålpudding, sparring och true blood

24 januari, 2016

Det var inte kålpudding till frukost, utan laddade kroppen inför sparring med bananpannkakor i morse. Till bananpannkakorna blev det björnbär och röda vinbär. Det låter hemskt surt, men ihopmicrat (alltså kör det tills det blir ljummet i micron), lite mosat och till de söta bananpannkakorna var det sjukt gott! Inte gjorde det heller något att det var superekologiskt med hemplockade röda vinbär från föräldrarnas trädgård och björnbär plockade i sommarstugan. Mums!

Sen blev det sparring. Ojämna par så jag lyckades bli den sista kvar under uppvärmningen. Alltså vad är det med det – jag måste sakna någon skill när det gäller att inte bli kvar sist. Nu så är alla schyssta på träningen så det gör ju liksom inte så mycket, men ändå, vad är grejen? Varför lyckas vissa personer med att aldrig vara kvar sist? Det måste vara samma gen som att älska att gå in i ett rum fullt med människor, det gillar jag inte heller! Jaja, det var inte poängen! Roger var inte där idag så det var ett Oliver-pass. Förflyttningar, blockar och så klart sparring. Vissa dagar undrar jag verkligen var min koordination är någonstans. Idag var en sådan dag!

Men sparringen gick faktiskt ganska bra! Visst, inga super roundhouse ännu (kanske om några veckor efter rörlighetsträningen!) utan jag har börjat plocka ner sparringen till det ja är bra på. Slag och low-kicks. Men jag kämpar verkligen fortfarande med sidförflyttningar. Det är ett mål den här terminen att lyckas få in förflyttningar i sparringen! Blockarna börjar sitta nu mer per automatik, och det känns bra! Sen avslutade vi sparringen med clinch. Det är faktiskt något som är min grej, så försöker få in det mer i sparringen också, även om det är svårt att komma in i clinch. Körde mot två av killarna och trots att jag som de sa ligger kanske 20 kilo under de så lyckas jag ändå försvara mig och ligga på rätt bra! Så det var jag nöjd med.

Sen blev det hem, återigen vrålhungrig och slänga ihop en kålpudding. Kålpuddingen från Muskelmat kokboken har blivit en enkel favorit. För fyra portioner är det bara att riva 500g vitkål (love kitchenaiden till det!). Det går utmärkt att riva hela vitkålshuvudet och frysa resten och sedan slänga ned det frysta vitkålsrivet direkt i en het panna nästa gång! Woka vitkålen tills den får färg i lite margarin, lägg hälften i botten av en ugnssäker form. Blanda salt och peppar med 400g nötfärs, strö ut den ovanpå vitkålen och häll sedan resten av vitkålen ovanpå. Koka upp 2dl vatten och blanda med 1 tärning köttbuljong. Häll över vitkålen och köttfärsen. In i ugnen på 200grader i 30 minuter. Servera med rårörda lingon (hemgjorda eller fuskvarianten från Ica ;) Enjoy!

Kålpudding

Sen har resterande timmarna under dagen spenderats framför TV:n tittandes på True Blood. Inne på sista säsongen nu och det verkar som att jag snart kanske lyckats avsluta ännu en serie. För visst är det bara 7 säsonger på True Blood? Det är inte ofta det händer kan jag säga! Men sådant man får tid till när man har en helg själv och inga planer. Skööönt :)

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.