Sparring, chilibiff och läsning

8 mars, 2015

Återigen en helg till ände. Så snabbt det går! Känner mig som jag är 85 och allting bars swishar förbi. Men det har varit en bra helg!

Som sagt igår blev det fika med Mathilda och sen middag med Daniel. Restaurang Kalori i kungshallen stod på agendan . Nja inte för imponerad. 1. Kungshallen är en foodcourt och atmosfären inte allt för trevlig. 2. Kalori trodde jag skulle ha bättre mat, den var god men inte något speciellt. 145kr för en hamburgare (utan bröd) och sallad, några potatisar och en tortilla – inget är över 500kcal, kändes lite överprisat även om köttet var grymt gott. (Angus beef ❤️) Kan tänka mig att som lunch inne i stan är det bra, men inte som kvällsrestaurang. Sen att personalen glömde min ändring av sås och att man fick käka med plastbestick gjorde inte saken bättre. (alltså plastbestick det kan ju verkligen förstöra vilken måltid som helst!)

Idag, sovmorgon, som såklart precis som varje söndag hade kunnat fått varit längre. Scrambleeggs till frukost med ”äggdunken” som Lifesum appen så fint kallar äggvitor på flaska. Lunch blev 2st kvarg och havrefrallor som jag bakade i går morse,med hårdost i toastern. Mums. Sen blev det veckohandling. Ja jag vet det är sjukt mycket barnfamilj och väldigt lite impulsivitet. Men veckan är packad med träning och jag gillar att det finns mat hemma för hela veckan som man hat tänkt igenom litegrann i alla fall. Kvällsmaten blev chilibiff (rödcurry, köttfärs och ägg) med sötpotatis i ugn och tzatsiki. Hade aldrig blivit tvärmätt av den portionen för några veckor sedan men ikväll var den mäktig! Passade sedan på att avrunda kvällen med färska jordgubbar och chokladfondue (smält 70% lindt choklad) nya favoriten. Man kommer långt med 25g choklad (en förpackning är 100) och sen ca 250g jordgubbar! Så gott!

Daniel bygger torn av sötpotatisen – han gör sånt…Resten av tiden har spenderats med boken Guldkompassen. Fick den av mamma för många år sen (säkert 15) och jag har läst den en gång för länge sedan, men kom aldrig vidare till bok 2 och 3 så projektet nu är att läsa dessa! Det är egentligen en ungdomsbok, men den är rätt tung och invecklad och tar trots stor text rätt lång tid att läsa. Kommit lite mer än halvvägs, men det är veckans projekt på hemmaplan.I morgon är det tillbaka till allvaret. Marknadsmöte med AxInter på förmiddagen och infomöte för nya telefonsystemet efter lunch. Sen ska det hinnas med träning och förhoppningsvis en sväng och kika på nya möbler i kungenskurva med Daniel. Vårt kök har bara 2 stolar och det orsakar att besökare (eller oftast vi egentligen) får sitta på en skrivbordsstol modell gungstol och en jättehög pall eller ev trappstegen. Inte så tjusigt direkt. Så ett nytt runt bord till köket med 4 stolar vore att föredra. Utemöbler vore också trevligt!

Vi hörs!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.