Sommarstuga och träning

16 december, 2015

Som ni vet passade vi ju på att åka ner till Öland här om veckan. Så skönt med långhelg och lata dagar. Men många av veckans Thaipass hade missats och det ryckte det lite i träningsnerven. Så jag och Danne körde lite träning på de kvadratmeter vi hittade i sommarstugan.

Här kommer några delar ur kvällens pass:

Lite armhävningar
Behöver liksom inte så mycket förklaring. Undvik jättesvank och kör på tå eller knä beroende på styrka.
Armhävningar på tå

Armhävningar på knä

Rotera med armarna
Världens fånigaste övning men känns bra i axlarna efter ett tag. Rotera armarna framåt 1 minut, rotera armarna bakåt 1 minut (spänn ihop skuldrorna), sist gör små cirklar med armarna rakt ut åt sidorna i 1 minut. Jag lovar det känns i axlarna. Kör 3-4 set utspridda under passet.
Rotera armarna Axelövning

Magövningar
Sneda situps med benen i 90grader. Peka armbågen mot motsatt knä. Tänk på att använda magmusklerna och inte dra knät emot dig.
Sneda situps

Börja med benen rakt upp i luften och fäll de sedan nedåt mot golvet, behåll benen raka. Personligen tycker jag det är svårt att komma för nära golvet då det är lätt att ”tappa” svanken. Så stanna när du känner att du ”tappar svanken” och dra benen rakt upp igen. Om det är för tungt kör med lite böjda ben istället.
Magövning bena rakt ut

Saxa med raka ben. Håll båda benen rakt upp i luften och håll om ett ben runt låret. Fäll ned det andra benet mot golvet och dra sedan upp det igen. Byt grepp till andra låret och börja om.
Magövning saxa benen

Sen körde vi en hel massa andra övningar där emellan men här kommer i alla fall lite inspiration om du också behöver träna i ett trångt kök under julen! Bestäm dig för ett gäng övningar och mixa några set till ett 30-40 minuters pass. Det hinner du kanske trycka in mellan Kalle och Jultomten till och med! (Eller…nej, that’s not going to happen…)

Ett riktigt bra tips är att köra ”fallande magövningar”: Bestäm dig för 5 st olika magövningar, t.ex. Saxa benen, Vanliga sit ups, Benen rakt ut, Sneda situps och fällkniven (eller vad du tycker passar). Börja sedan köra 12 repetitioner av varje övning i en följd. 12 saxningar, 12 situps, 12 vanliga etc. När du gjort ett set av alla övningar (12×5) tar du lite paus, sen kör du 10 rep av alla övningar, paus, 8 rep, paus, 6 rep, paus, 4 rep, paus, 2 rep, paus 1 rep. Klar. Jag lovar att det känns i magen!

2

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply ISA 17 december, 2015 at 19:49

  hurtiga ni! :D inga ursäkter här inte, hehe

  • Reply Julia 17 december, 2015 at 22:25

   Gäller ju att passa på när man har tid ;)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.