Soluppgång över E18

10 februari, 2017

Jag vet att jag börjar bli lite tjatig – men ljuset! Som Nordbo kan man verkligen uppskatta när våren kommer. Eller vårvintern kanske. När det tydligt börjar bli ljusare om morgonarna. När kvällarna inte är lika mörka och när dagarna känns lite längre.

Eller som när motorvägen känns som en ideal plats för dagens fotografi! Soluppgång över E18 kallar jag den!

Soluppgång över E18

Fredagar innebär en lugnare dag i Stockholmstrafiken, så vi kunde till och med lyxa till det med sovmorgon. Gled in på kontoret vid 08.45 och körde igång dagen.

De veckorna som har gått har varit extremt mycket presentationer, strategier, vägval och tankar. Såhär en fredagseftermiddag började det kännas. Gick in till kollegan och sa att nu känner jag mig sådär tom i huvudet som man var efter presentationerna.  Han kunde inte annat än hålla med. Det är mycket saker som det kluras på nu. Funderas, ändras, bollas och satsas. Roligt men man märker att det tar tankekraft. Ändå skönt. För det är ju vad jag faktiskt saknat de senaste åren. Utmaningarna!

När hjärnan var trött var det dags för kroppen att bli trött. Fredagsfys innan fredagsmys som det så fint heter! Blev uppvärmning med rörlighetsövningar och höftlyft. Sen lite uppvärmning inför chins genom att dra ett gummiband horisontellt framför kroppen för att få rätt ”drag” i skuldrorna. Sen blev det chins. Tanken med passet var egentligen fokus på benböj, men januari-hetsen verkade hålla i sig på gymmet så det var grymt mycket folk. Efter chinsen fick jag därför köra lite kondition för alla stänger var upptagna. Så blev 2km löpning i 5.00 min/km tempo. Jobbigt, men det gick bra. Försöker pressa upp min hastighet lite, det är där jag inte lyckas helt i löpningen. Så två kilometer var ju bättre än inget!

Sen lyckades faktiskt en stång bli ledig och jag kunde avsluta passet med knäböj. Lite uppvärmning på 20kg, och sen 3set med 10x40kg. Kändes väldigt kontrollerat och bra! Det bästa med vikten är att den hjälper till att få ner mig i ett bra huksittande. Sakta men säkert går det åt rätt håll. Men vi ska inte ropa hej osv.

Sen avslutade jag fredagen mindre nyttigt med en runda på systemet för att fylla upp vin och öl-depåerna hemma och så blev det Gyros med bulgur på Grekiska Kolgrillsbaren i Täby Centrum. Den var däremot inte alls lika trevlig som de andra, utan mycket mer som en snabbmatsrestaurang. Och vem kom på att blanda bulguren med nudlar? Jag beställde bulgur, inte nudlar!? Men det blev mat i magen innan hemfärd i alla fall.

Nu tar vi helg tycker jag! Hoppar över soluppgången över E18 imorgon, men ser den gärna nästa vecka igen. Ha en skön helg hörrni!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.