Smederna tar SM-guld – Speedwaysäsongen 2018

10 oktober, 2018
Smederna tar SM-guld

Idag är det precis 1 vecka sedan Smederna tog SM-guld på hemmaplan. Efter ett försök veckan innan, som regnade bort, och ytterligare en uppskjuten dag på grund av regn var det äntligen dags. Och som det var värt besväret, och uppskjutna matcher när de vinner med god marginal mot Dackarna. Resultat till slut 99-81.

Guldyra SM-guld Smederna

Smederna tar SM-guld

Som Camilla uttryckte det – Jag visste inte att du var så intresserad av Speedway?! Och nej, det har väl inte så många vetat på sista tiden. Och med tiden menar jag alltså år. Långt innan jag flyttade hemifrån 2007, slutade vi gå på Speedway när banan flyttade från Snälltorpet och Gröndal (Smedstadion) öppnade 2002. Att logistiken till och från banan 16 år senare fortfarande är en katastrof, säger bara mer om Eskilstuna kommuns förmåga att planera sina satsningar.  Vill man kalla sig Arenornas stad – kanske man ska kunna ta sig till och från arenorna med. Men ja ja, different story.

Låt oss istället säga att det här var den perfekta säsongen att ta upp Speedway intresset! Men jobb mestadels från hemmaplan fanns det plötsligt möjlighet att hinna gå på matcherna på tisdagskvällarna. Av någon anledning har de alltid gått då! Vi började i våras och sen har det liksom rullat på. Desto mer taggande när det faktiskt gått riktigt bra för Smederna.

Smederna tog SM-guld

Det som är ytterst påtagligt är att sporten har växt mycket sedan vi, jag och pappa, slutade titta för många år sedan. Jag blir uppriktigt glad av att se klacken som är den bonniga versionen av fotbollshuliganerna. Röda bengaler gör ju hela stämningen lite bättre faktiskt.

Stolta Smeder

Som klacken så glatt informerade – Stolta Smeder, ja det fanns det många av i onsdagskväll. En match som började med en 1-5:a till Dackarna vändes snabbt till en segerfest. Inga omkullkörningar och en bana som sades vara i toppklass. Betydligt bättre åkning än vad banan veckan innan hade kunnat leverera i sitt ytters geggiga tillstånd.

Geggig bana veckan innan

Geggig bana veckan innan

Det var nog den roligaste och bästa match jag kommer ihåg mig ha sett. Körningen var grym. Det var verkligen krig ute på banan och bara för att någon fick en bra start kunde de verkligen inte räkna hem heat-segern. Linus Eklöf körde hem flera raka heat-segrar och laget i övrigt var starkt. Farbröderna bakom som innan ett av heaten ens hade började, hade lovat bort segern till Greg Hancock, fick äta upp sina ord då Smederna visade vilka som regerade och tog hem heatet.

Nu mina vänner blir det paus från Speedway i bloggen tills i vår. Nu firar vi att Smederna tagit SM-guld både 2017 och 2018!

Smederna tar SM-guld

SM-guld

 

0 0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.