Skogspromenad och läkarbesök

30 mars, 2016

Jag kan ju inte mer än älska vädret, sol, lite värme och sen toppa det med en skogspromenad. Onsdagar vilodag/gymdag,  idag blev det promenad dag. Plockade med mig Daniel ut i skogen och gick sjöslingan det håller sig ljust ganska länge nu. Men vid 19.30-20 började det bli ganska mörkt i skogen. Ögonen beter som som när en kamera ska försöka fokusera och det går sådär halvbra, ganska irriterande. Men så värt att andas lite frisk luft efter jobbet.

Skogspromenad längs Sjöslingan efter jobbet

På tal om frisk luft började jag med allerginässprayen mot pollenallergin här om dagen. Har inte stenkoll på om jag är känslig mot Al eller Hassel eller båda två – oavsett kliade det i ögonen och avslutade måndagen med en fin nysattack och konstaterade att det nog var dags för pollenmedicin. Fick Nasonex förra året istället för Livostin som jag kört innan. Förra året var en rätt mild pollensäsong för mig så har ingen bra referenspunkt då året innan var galet så ska bli intressant att se hur trött jag blir i år. Vanligen brukar ju pollenallergi göra att man blir halvt utslagen hela våren. Men håller tummarna för att jag slipper det i år.

När vi ändå snöat in på läkargrejer så fortsatte jag den här vårens läkarbesök idag. Alltså vad är grejen, jag går aldrig till läkaren och den här våren tycker jag inte att jag har gjort annat. Som att jag har sparat på mig läkarbesök från de sista åren när jag flackat runt överallt och nu var det liksom dags att ta igen de. Ja, jag var alltså på Täby specialistvård för att kolla upp svullnaden vid min svanskota.

Tog modet till mig och frågade om den när jag var på hälsoundersökning och jag blev då vidare visad till Täby Specialist vård. Idag har jag alltså viftat med rumpan för en läkare, hon var för övrigt var väldigt trevlig. Min egen google analys innan hade för en gångs skull lätt rätt – inte till aids och hiv denna gång som annars brukar vara fallet, utan till pilonidalcysta. Bara namnet låter jobbigt.

Pilonidalcysta är alltså två hårsäckar som blivit inflammerade och det bildas som porer upp till huden och det kan bli inflammerat/svullet om det kommer in bakterier. Min var väldigt väldigt lindrig, googlar man pionidalcysta vill man verkligen inte ha det, men så farligt är det verkligen inte. Men störigt att liksom ha som ett myggbett på svanskotan. Mitt största problem var att när den blir irriterad, händer då och då så gör det ont när jag sitter, speciellt i bilen. Har också en tendens att bli just irriterad när jag sitter mycket, som på kontoret eller långa flighter.

Så nästa vecka ska den opereras bort. Man kan få bli sövd, eller så tar man bedövning, jag valde det senare mitt kontrollfreak gillar inte idéen att bli sövd. Sen kommer det lilla kruxet, och den äckliga biten. Man tänker, två små porer  borde resultera i två små hål. Tyvärr låter det som att de typ tänker ta bort halva ryggen. Okej, det var lite överdrivet. Men typ som en kapsyl eller lite större kommer de nog skära bort och tydligen kan det vara rätt djupt med för att få bort inflammationen. Sen syr de inte ihop det. Nope, det ska självläka. Blir finare/inga ärr då tydligen. Vård efter operationen- spola med duschen hårt 2 gånger om dagen. ”Om det inte känns som knivar i ryggen gör du fel” var sköterskans ordination. Well – sounds lovely! Älskade Flashbacks syn på det hela dock – ”vem bryr sig om ett ärr på rumpan, om man inte ska ha karriär som porrskådis då!”. Så nu är det kanske kört med det karriärsbytet, attans.

Val nummer två hade varit att inte göra någonting. Vilket väl med tanke på alternativet och kanske 2 månaders läkningstid inte låter helt dumt. Men då det kan bli värre och jag läste om de som verkligen inte kunnat stå eller gå och haft så jädrans ont, då känns det lindrigare att ta bort det nu och få ett litet hål än att behöva skära bort värsta köttstycket senare. Får dock inte träna på två veckor efter nästa torsdag, men armar på gymmet och så borde vara lugnt.

Ja det var då alltså min fina berättelse om dagens läkarbesök, sorry om det var sådär fräscht men tänkte att om någon annan googlar på det här framöver så kanske det är trevligt att slippa att bara få ”worst case scenarios” alltid kan man hjälpa någon. För övrigt är detta alltså vanligen en åkomma för ”håriga män” haha men alltså, varför får jag alltid så skumma grejer.

Nu har jag i alla fall bestämt att när jag är klar med det här får det räcka en stund med läkarbesök och sjukhus grejer!

1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.