Simning och spenatsoppa

3 april, 2018

Påsken är över och jag känner mig laddad för lite April-träning. Bäst att passa på med lite löpning innan pollensäsongen är i full gång. När alla andra längtar ut och jag stannar kvar inne.

Kände att gårdagens påskmiddag och tårtkalas behövde vägas upp med lite mer näringsriktig mat. Spenatsoppa på färsk babyspenat – som också räddade den sista decilitern matlagningsgrädde i kylen. Men ändå med touch av påsk med två perfekt mjuk kokta ägg.


Simning och spenatsoppa

Blendern gjorde verkligen sitt jobb, var inte mycket spår av spenatblad kvar i soppan. Vilket inte nödvändigtvis var en positiv sak. Fick dessutom trolla till den lite då receptet var mer vattensoppa och den inte redde sig på något vis. Men med lite maizena blev det i alla fall lite mer krämig konsistens på det hela.

Själv gjorde jag mitt jobb genom att åka till simhallen och köra 45 minuter simning. Orkade inte vänta tills motionssimningen började i hela simhallen. Kände inte heller för att invader motionssimningsbanan med crawl. Så jag invaderade ”lek” delen istället. Var väl allmänt ganska passande. Ett antal längder med bröstsim-och-dyk-under-skumgummi-borg körde jag som uppvärmning. Sen ett pass med frisim-och-ducka-för-krokodil. Och avslutade med ett antal längder se-upp-för-barnen-crawl.

För att vara ett pass i lekavdelningen så gick det faktiskt riktigt bra. Kanske inte fullt lika fokuserat då jag var tvungen att åtminstone ha uppsikt för att inte bli överkörd av flytande saker. Men i ärlighetens namn var det ganska lugnt. Jag slickade repet mot motionssimmningen och barnen höll sig rätt bra i schakt. Den delen med dyka under saker gjorde mig bara på bättre humör. Att tillföra en gnutta lek i vuxenträningen har verkligen aldrig skadat. Jag lovar att jag hade roligare än de som simmade lugna, fina varv, på varv, på varv i motionsbanorna.

Simning och spenatsoppa

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.