Sen 2:a advent och Peggy

7 december, 2015

Puuh, upp klockan 5 – käka frukost och städa och plocka i ordning det sista innan vi stängde igen sommarhuset i Löttorp. Det är så mysigt att vara där. Vårt lantställe vid Hjälmaren har alltid legat mig nära hjärtat, men nu har jag ännu ett litet mysigt hus som jag längtar efter. Känner mig som PT-Fia när hon är alldeles lycklig över sommarstugan i Dalarna. Men det är ju något speciellt med sommarhus, eller kanske sommar-platser, eller kanske bara platser som man återkommer till – för nu var det ju knappast sommar. Nu var det inte en meter snö så lika vintriga bilder som dessa från PT-Fias stuga i dalarna lyckades vi inte få. Men stormen Helga runt knuten var inte helt fel för mysfaktorn det heller. Vi passade på att grilla igår kväll – i December!

Decembergrillning

 

Idag blev det många mil i bil igen. Måste säga att jag är väldigt nöjd med min BMW 116d och dess bränsleförbrukning – vi kom dryga 100 mil på en tank, imponerande. Vi åkte alltså från Stockholm, ner till Öland och sedan runt på Öland en hel del (det är verkligen en längre ö än man tror!) och sen tankade vi precis innan Söderköping. Det var lite av en sport att köra förbi 999km indikeringen i bilen så bränslereservsymbolen vägrade slockna de sista milen och tickade ner kilometer. Men, jo, det gick ju bra :) Nu vet vi att det går! Så hade vi inte kört runt massor på Öland hade vi alltså kommit fram och tillbaka Stockholm- Norra Öland, på en tank. Förbränningsmotorn går framåt.

Nu har jag tänt 2:a adventsljuset i min unika adventsljusstake. Lila Andra Advent it is!

Andra advent

 

Helgens bästa inköp måste ändå vara Peggy från julskyltningen i Borgholm. ”Tomten Peggy Leende” , ”Tomten Peggy Nyfiken” och ”Tomten Peggy Fnittrande” –  så söta! Tänkte först köpa en, men jag och Daniel var överrens om att de faktiskt gjorde sig bäst tillsammans – så det blev alla tre. Så gulliga! Ler bara jag ser dem!

Tomten Peggy Leende Nyfiken Fnittrande

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.