Roadtrip till Sveriges icke-turistorter

19 juli, 2016

Först tänkte vi åka till Västkusten, sen tänkte vi åka till Gotland. Sen kom vi på att det tänker nog alla. Så då åkte vi till Karlstad. Men det tänkte tydligen förvånansvärt många andra också…

(Lars Lerins museum med tillfällig Mikael Persbrandt utställning googlade vi oss till – öhm no, vi tänkte icke stå i den kön !)

Först letade vi lunch – vandra/luncha/sola efter ån var kusinens tips. Luncha tänkte vi och hittade inget efter ån, (medhavd lunch menade nog kusinen var vår slutsats). Efter två för långa köer på Waynes och Espressohouse hamnade vi på Restaurang Grön på gågatan – riktigt bra, om än lite väl plastig servering och ingen kö alls!

Sen letade vi boende – tydligen var typ alla i Karlstad, högst oklart varför. Inget hotell i Karlstad var ledigt (någon som vet varför? Den internationella matmarknaden?). Men tillslut hittade vi ett rum på Karlstad Vandrarhem, precis utanför centrum, men på gångavstånd.


Supermysigt område som visade sig innehålla både bostäder, skolor, gym, Karlstad Muay Thai och ett mysigt litet bageri och en delikatessaffär. Kaffesugen gjorde sig påmint och en utsökt kardemummabulle med kaffe satt fint!


Camilla tyckte inte att kanelbullen var så tokig heller!


Sen checkade vi in, segade en stund på sängarna och bytte om till gympaskor för att ta en promenad längs ån i Karlstad och sedan ladda för mer käk och öl innan läggdags.

Ån är verkligen fin och vi såg en simmare som tränade mitt i ån med en boj efter sig. Jag ska verkligen köpa en våtdräkt snart och börja simma hemma!

Jag beställde en Rebel IPA och Kyparen rekommenderade denna variant som enligt honom ”i princip är omöjlig att få tag på” – verkligen supergod och eftersmaken var tydlig grapefrukt! Rekommenderas om man gillar IPA – går den att få tag i ska jag försöka köp några själv!  Avrundade med en Lagunitas innan promenad hem. Pensionärerna måste sova tidigt! Imorgon bär det av till mindre orter – too be continued! 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.