Promenad runt sjöslingan och vinter

6 januari, 2016

Idag har vi haft finbesök och gått en promenad runt Sjöslingan. Det var föräldrarna som kom från Eskilstuna för att ta en liten Täby promenad med mig och Daniel. En av favoriterna som inte bara är vanligt motionsspår är just sjöslingan, som ligger strax utanför Täby Centrum. Sjöslingan som strax efter starten går förbi sjön Fjäturen, sen fortsätter den in i skogen och förbi samt runt Käringsjön och sen tillbaka genom skogen för att avsluta med att runda Mörsjön. En himla fint promenadstråk på ca 6km, genom ganska kuperad terräng. Promenad runt Sjöslingan

Det var lite burrigt att gå även idag, men både jag och mamma hade termobyxer så det kändes inte så kallt. Om någon läste Blondinbellas blogg igår så kan jag ju tillägga att i alla fall jag (eller kanske vår generation?) också säger termobyxer! Minus 13 grader förtjänar termobyxer, i alla fall om man bor i Stockholm.

Jag tillhör ju dem som verkligen uppskattar den här kylan. Visst det är kallt men är ju så himla mycket härligare än att gå runt i slask. Och för alla er som tror att -20 i Norrland är så hemskt vill jag bara upplysa om att jag har flera källor (läs folk som bott både i Stockholm och Norrland) som säger att du kan nästan räkna med 10graders skillnad i upplevd kyla. -10 i Stockholm motsvarar alltså ungefär -20 i Norrland, och jag kan inte annat än att hålla med. Luftfuktigheten i Stockholm gör att det liksom inte går att klä sig mot kylan. Det liksom kryper in genom kläderna vad man än sätter på sig!

En kompis från Lule-tiden var i Levi (skidort i Finland) idag, där var det -34, och myggfritt ;)

Imorgon är det definitivt ”back to business”. Jobba som vanligt, träna som vanligt, leva som vanligt. Har väntat på att förkylningen ska släppa i över två veckor nu och den sitter bara i näsan, så imorgon gör jag ett försök med träningen och hoppas att jag kan andas mig igenom passet. Får väl ge upp om det inte går. Vet inte om ”träna bort förkylningen” är något som är allmänt känt, men jag tycker att det fungerar. Så klart måste man vara i princip frisk, annars ska man ju inte träna, men just den där sista ”snorigheten” som inte verkar släppa tycker jag verkar gå bra att ”träna bort”. Någon PT som vill strypa mig nu?

Så summa sumarum, är du i Täby – gå en sväng runt Sjöslingan!

2

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Christina 7 januari, 2016 at 07:08

  Jag har fått lära mig (minns inte var) att det inte är farligt att träna så länge det inte sitter i halsen/luftvägarna :)

  • Reply Julia 7 januari, 2016 at 11:41

   Generellt är det väl inte träna när man är ”sjuk”, sen finns det väl olika tolkningar på det där. Men halsont känns som en typsikt dålig grej att träna med!

 • Reply Skogspromenad och läkarbesök - DaysbyJu 30 mars, 2016 at 22:58

  […] Onsdagar vilodag/gymdag,  idag blev det promenad dag. Plockade med mig Daniel ut i skogen och gick sjöslingan det håller sig ljust ganska länge nu. Men vid 19.30-20 började det bli ganska mörkt i skogen. […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.