Promenad och trerätters

20 november, 2015

Andra dagen på kontoret den här veckan, och redan fredag. Den där känslan när vissa veckor går så fruktansvärt långsamt och andra veckor går så otroligt snabbt. Måndagen var ju kontorsdag, svara på mail, ha möten och fixa saker. Tisdag, onsdag och torsdag var mässdagar. Visst man får vara borta hemifrån flera dagar, man missar träningen och man missar en hel del fritid – men veckan går sjukt fort, och det är superhärligt med sådana veckor tycker jag. Återigen så tycker jag om mitt jobb, men vilken människa (med ett bra liv utanför jobbet) längtar inte till helg eller semester? Vi behöver alla det. Det bästa tycker jag är när man är nöjd med veckorna och det därför känns som att det går snabbt till helgen, och när man är nöjd med veckorna så att söndagarna känns helt okej och man är peppad för att uträtta saker i veckan.

Idag blev det alltså att uträtta de sakerna som inte hade gjorts under tisdag, onsdag, torsdag. Måste erkänna att jag hade en väldigt effektiv dag. Datorn (som snart ska bytas ut – men den nya är försenad) var på min sida och Indesign kände helt plötsligt för att fungera. (När började datorer ”gå in i väggen” och bara behöva vila upp sig lite?) Tack sa jag och fixade snabbt som attan det som behövde göras i indesign. Passade även på att trace:a en bild i Illustrator – varje gång jag ska använda Illustrator påminns jag om att jag verkligen är amatör på det. Många program kan man ju relativt bra ”klicka sig fram” i och lära sig eftersom, och visst jag har blivit bättre på Illustrator, men det är verkligen inte något som man ”snappar upp” genom att klicka sig runt lite. Ser fram emot utbildningsdagarna som jag har under 2016. Ska passa på att boka in några i Januari tror jag – ska bli så kul att lära sig de här programmen på riktigt. (Jag vet, ju mer jag sitter och lär mig program, kod och andra it-grejer ju mer inser jag att jag är en liten tekniknörd in i själen. Tack till en prylgalen pappa kanske?) Så efter att ha pillat med diverse grejer så var arbetsdagen och arbetsveckan plötsligt slut.

Tog bilen till jobbet i morse för att jag var tvungen att tömma den på grejer som var kvar sen mässan. Vilket gjorde att jag insåg att nu är det vinter, när jag skulle åka hem. Fyllde på spolarvätska igår, koncentrat som jag bara spädde ut till ca -30grader, men som frös när jag sprutade den på rutan och körde utan att använda vindrutetorkaren tillräckligt länge. Dags att plocka fram skrapor och borstar till bilen tror jag – vilken lyx att jag har garageplats! Men när man åkt bil fram och tillbaka till jobbet (vilket inte är okej i vanliga fall – det är helt enkelt bara För nära!) så saknar man frisk luft. Efter att man suttit inne på en mässa i 3 dagar och kört fram och tillbaka till Växjö 5x2h så saknar man ännu mer frisk luft. Så istället för Fys så blev det långpromenad idag. Hade bara den där känslan att jag ville andas frisk kall luft, och inte gå in i en varm lokal i shorts – och jag valde att lyssna på känslan då det verkade klokt med frisk luft.

Satte på mig mysbrallor (för kallt med träningstights), sportbh, mössa och mina Urban Ears Hörlurar och gav mig ut i kylan och mörket. Jag tycker faktiskt om att gå när det är mörkt – det berör mig inte speciellt mycket. Gäller bara att vara med så att man inte blir överkörd i mörkret. Blev promenad via Central Parken, snabbstopp för lite träningschins (kommer inte hela vägen upp själv ännu utan får hoppa och köra ”negativa” chins istället – tids nog ska det gå!), lite utfall mellan 2 ”lampsektioner” i parken och sen vidare promenad ner till Näsa Äng, efter vattnet, via marinan och tillbaka genom Täby Centrum. Blev nästan en tvåtimmars promenad och hann med både Fitness-podden och PT-Fias nya podd ”Ofiltrerat”, älskar verkligen att få nörda ner sig i saker och samtidigt få träna och få frisk luft – liksom tre flugor i en smäll, hur bra?!

Det var lite lätt mörkt när jag var ute och gick.

Untitled

Untitled

Vinterpromenad

Untitled

Man väntar bara på att Dumbledore ska komma och ”plocka ner” ljuset från gatlyktorna

Sen mina vänner hände något som jag verkligen inte förväntat mig. Daniel sa i början av veckan ”vi kanske ska fira att du kommer hem på fredag med tre-rätters” och jag tyckte det lät som en bra idé. Så medans jag var ut på långpromenad så fixade min älskling tre-rätters överraskningsmiddag. Det enda jag lova var att han fick göra precis vad han ville, men som han trodde jag skulle tycka var gott, så skulle jag inte alls klaga. Och jag måste säga att han överträffade mina förväntningar – mums!

Untitled

Hemgjord pizza till förrätt

Untitled

Min favorit Apelsinkyckling till varmrätt

Untitled

Hemgjord kladdkaka med chokladtopping till efterrätt

Plötsligt händer det alltså! Sedan avslutade vi kvällen med att se på Star Wars Episode 1. 1999 började grafiken att bli bra, vilket bara det gör filmerna så mycket bättre, handlingen känns inte lika osammanhängande och actionscenerna börjar kännas som action och inte ”dåligt skådespel” . ”Första” Star Wars filmen är alltså riktigt bra. Jag fick dessutom helt plötsligt en förståelse för vem den här ”Röda och Svarta mannen” som alltid finns med som masker i utklädningsbutiker är (Darth Maul)- det var liksom som att ett ljus gick upp. Hur har jag kunna undgått det tills nu är fråga?! 

Summerat – en mycket bra fredag!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.