Nu har vi blivit med hus

1 juli, 2016

Puuh, intensiv dag! Imorse gick vi upp 06.30 för att lasta bilarna med lösa och ömtåliga prylar från lägenheten. Vi har blivit riktigt bra på att Tetris-packa bilarna och de svalde en hel del. Vid 09.00 gav vi oss iväg mot Strängnäs. Första stop 50m senar för kaffe-påfyllning på Max. Sen vidare mot Strängnäs. I Enköping blev det kisspaus på Donken innan vidare färd mot mäklaren.


Jag kan tyvärr inte rekommendera mäklaren Tegnérlunden till någon. Väldigt oproffesionella att ha att göra med är vår uppfattning. Klockan 11.00 skulle vi mötas på mäklar-kontoret. Både vi och säljarna var på plats några minuter tidigare. Men framme vid kontoret var det låst. Några minuter senare kom mäklarens kollega och släppte in oss. Ställde fram kaffe, kakor, gifflar, kolor, ahlgrensbilar i ett glas och Ramlösa på bordet (kanske lite väl ”hemtrevligt” om man ska vara petig). Några minuter senare dyker mäklaren upp, utan någon kommentar om att hen är sen. Sätter sig vid datorn och sådär 20minuter senare har hen skrivit ut papperna som ska skrivas på, sen visar det sig även vara lite fel så vi får vänta på skrivaren igen. 1,5h timme för att få nycklar och överföra pengar. Jo men tack, min tid är inte så värdefull tydligen. Och det här var liksom bara pricken över i:et på en allmänt dåligt skött affär. Men! Nu är huset vårt! 


Efter att ha gått husesyn och sedan lastat ut allting, samt packat upp så gott som möjligt, var klockan redan 15 och det var verkligen hög tid för lunch. Det blev sovlaki på grekiska tavernan, inte heller det någon höjdare, men okej!

Sen blev det vidare färd mot Etuna för att Tetris-packa bilen hos Daniels föräldrar. Mysa lite med Zammy och gå en kort  promenix. Det resulterade att klockan var  närmare 18 när vi var hos mina föräldrar för att fylla den andra bilen. Energipåfyllning med kaffe och glass på verandan och sen Tetris-packning av min och föräldrarnas bil innan färd tillbaka till huset.

Väl där var det bara att packa ur allting. Visa huset och få en snabbvisit av Daniels kompis på hans sprillans nya båge. Riktigt fin, så vi alla var tvungna att diskutera den en stund också. När vi väl packat in oss i bilen igen för hemfärd mot Stockholm var klockan 21.15 och vi insåg att öppettiderna på affärerna i Strängnäs inte hade Stockholmstider, så det blev expresshopping av städartiklar och flyttbar för imorgon på Maxi i Enköping. 10minuter, delar man upp sig och snabbar på går det bra!

Så avslutade vi dagen där vi började, på Donken med kostcirkeln – fett, tomma kalorier, sötningsmedel och koffein, vad mer behöver man?


Nu har vi skruvat isär köksbordet och sen krupit ner i sängen. 00.45, dags att avsluta dagen. Flyttbilen modell större ska hämtas 08.00 imorgon och flyttgänget dyker upp strax där efter!

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.