När det börjar lacka mot jul

24 oktober, 2016

Jag är så glad att sociala medier finns och talar om för mig att jag inte är den enda som redan börjar längta till jul. Kommentarer som när är det egentligen okej att börja spela julsånger eller, första julklappen inköpt får mig att känna att det är okej att längta efter jul.

Det hela kommer nog väldigt mycket från min kör-uppväxt. Jag har, tills för några år sedan, sjungit i kör konstant sen jag var liten. Ett tag var det två körer, sånglektioner och keyboard. Och sen funderade jag på hur alla hann träna!, Så här i efterhand var det ju rätt tydligt vart jag la mitt fokus! Men i alla fall. Där måste man ju börja öva julsånger tidigt. September som senast. Så det har liksom alltid varit uppvärmning inför jul. Lucia-sånger, julsånger, nyårslåtar, you name it.

Första året när jag flyttade utomlands och inte sjöng i kör längre var det som att året inte ens kändes komplett. Var var julsångerna liksom. Och än idag saknar jag drillandet av julsånger inför jul.

Julstämning

Julstämning

Det är också som att kroppen skriker lite mer efter julstämning, levande ljus, snö och grandoft nu när dagarna blir sådär ruggit gråa och temperaturen smyger neråt nollan. Precis som för inför sommaren känns det också som att det liksom tjockar ihop sig med jobbprojekt. Det är som att folk konstaterar att sommaren är long gone och att det snart är jul, och jädrar vad mycket som jag måste få gjort innan dess. Så klart på gott och ont. Mycket i görningen är skoj, men ibland vill man bara ha en stund över för att lösa några saker riktigt jädra bra istället. Just nu är det ”spruta ut saker”-moodet som är aktiverat.

Taxinge julmarknad

Vad ser jag fram emot nu då? Jo julmarknad! Sen vi flyttade tillbaka till södra Sverige. Eller vänta nu. Sen jag flyttade tillbaka till södra Sverige, så har Taxinge Julmarknad stått på agendan. Daniel har hittat Päronkonjak-fudge (som inte alls smakar konjak) som han totalt älskar och äter upp på 3 röda. Oavsett hur många strutar han köper. Så de brukar han börja längta efter redan i December. Taxinge julmarknad brukar var under November månad.

julfudge

Vi brukar åka en vardagskväll, då har det hitintills varit ganska lugnt. Helgerna i kakslottet är galna och det är så mycket folk. Så hörrni – nu taggar vi julmarknad! Wiiiee!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.