Mötesmaraton – ibland blir det så

9 mars, 2017

Vissa dagar alltså. Så sjukt intensiva. Roliga men intensiva.

Som ni vet så är det ett nytt säljsystem pågång på jobbet, med alla möten det ingår. Om man tror att nya affärsystem (även utanför ERP) är i närheten av ”plug and play” så kan jag ju meddela att så inte är fallet. Nu var vi väldigt medvetna om det redan från början. Men samarbetet har väl tyvärr inte riktigt artat sig åt det hållet vi velat och det har varit lite kaos i projektet. För många kockar i samma soppa som vanligt. Och i det här fallet även för nya kockar i samma soppa. Från vår implementationspartners sida så är det ju lite svårt att styra projektet om den som är projektledare inte själv är helt varm i kläderna.  Men, men. Det artar sig, men kräver betydligt mer insatser från vår sida än vad vi hade räknat med. Just när det gäller set-up i alla fall.

Så så fort jag trillade in på kontoret imorse så kom folk in genom dörren och började prata med mig. Efter 5 minuter hade vi något slags för-för-möte på mitt kontor, innan vi gick vidare till för-mötet. Och sen såklart till det riktiga mötet. Så klart var inte dessa möten planerade, men behövdes en avstämning på läget i flera projekt.

Det mötet löpte sedan rakt in i nästa möte. Här var det dags att snacka webbsidan för gruppen, och fortsatt utveckling. Det mötet löpte sedan vidare in i lunchen. Det blev min favvo Avocadosallad på Tomaten (eller Pomodorini som pizzerian bredvid oss egentligen heter, men de har en stor tomatskylt utanför). Där fortsatte vi att snacka tankar kring web och tekniska lösningar. För att sedan gå tillbaka och ta upp det möte där vi lämnade innan lunch. Och swosh så var klockan 15.30.

Behövde sedan lite avstämning med kollegan om resultatet från dagen och lite andra punkter. Samt säga hej och stämma av med de andra som jag inte sett på resten av dagen och så ännu mer swosh så var klockan strax efter 16 och jag gick iväg till gymmet.

Efter en sådan dag var det så skönt att bara få röra sig lite och inte tänka tekniska lösningar. Har verkligen börjat förstå det där med fysisk aktivitet för att rensa hjärnan. Vid fyra är det rätt tjockt med folk på gymmet, så satsade på att inte försöka tränga mig fram till en skivstång. Det blev 15 minuter crosstrainer med fokus på att få upp lite puls och svettas lite. Sen blev det stretching för mina stela höfter (say whaat!) och mjuka upp bröstryggen. Samt träna lite rumpa. Inget superhårt pass men skönt med lite rörelse efter en dag i mötesrummet!

Sen blev det hem och fortsatt möte med Bredbandsbolaget då vi diskuterade att dra in fiber till villorna här i området (gaah sjukt vuxet). Det lät lovande så hoppas snart slippa vårt allt annat än stabila ADSL. Fingers crossed!

Mötes maraton – för ibland blir det så – tydligen!

Solnedgång Strängnäs

I brist på givande mötesbilder!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.