Möten som blir till diskussioner och thaiboxning

7 mars, 2017

Dagen har bjudit både på diverse jobbmöten och på träning. En sådan där dag som gör att jag ganska nöjd men fundersam sitter och känner mig trött i soffan.

Började dagen med att köa lite på E20 i snöandet. När jag åkte hemifrån var det bara grått, men jag möttes snart av den förvarnade snön. Vänjer mig aldrig vid slasket i Stockholm och att snön är något slags problem här. Varje gång det snöar och vintern gör sig påmind (det som jag kallar vinter!) så längtar jag hem till Lule. För ja, 5 år direkt efter man flyttat hemifrån satte sina spår. Av alla de ställena jag bott är nog ändå Luleå det som känts mest hemma. Men det gjorde det ju såklart inte från början. Och ja, jag har väl inte bott 5 år någon annanstans heller så det har väl kanske sina vettiga orsaker. Men summa sumarum, jag saknade Luleå i slasket på E20.

Vid 8 tiden hade jag köat mig fram till Klätterteknik ute på Tyresö, utan att ha varken krockat med någon eller hållit på att somna i bilen. Så skönt med ljuset som är tillbaka redan tidigt på morgonen nu. På kvällen är jag ju liksom pigg ändå, så det är ju lugnt.

Där blev det först ett sponsringsmöte tillsammans med en av Klätterteknik-killarna. Sen skulle det blivit telefonmöte. Men det blev tydligen ett missförstånd där så det blev inget av. Så istället fann jag mig snackandes med deras HR tjej i dryga timmen. En mycket välinvesterad timme skulle jag vilja säga, som lärde mig både mer om Klätterteknik och om personen. De där spontana konversationerna som jag hade så svårt för i början börjar te sig mer och mer relevanta för att kunna ha i ryggsäcken när man ska ta beslut. För att komma ihåg hur någon annan tänker, och hur man kan se saker från ett annat perspektiv. Eller helt enkelt bara för att förstå.

Untitled
Sen köade jag lite mer och åkte in till Wenner Gren Center där jag skulle ha mitt nästa möte. Men först blev det Broccoliplättar eller eventuellt Zucchiniplättar – de kunde inte riktigt bestämma sig för vad det var på lapparna, men de hade spår av grönt så lät vettigt med broccoliplättar tyckte jag. Goda var de i alla fall. Som oftast på Restaurang Retro på Wenner Gren, rekommenderas om du är i trakterna.

Sen blev det SEO möte och webbplatsdiskussioner någon timme för att avslutas med att jag hängde väskan över axeln redo för att åka mot Täby. Men jag fastande i djupa diskussioner med vår CSR-chef och sedan med både henne och vår finanschef. Samtal som liksom inte platsar på ett möte, men som legat och grott bak i skallen och som liksom mår bra av att ventileras. När dessutom motparten inte verkar ha något bråttom utan engagerar sig lika mycket i diskussionen, då är det härligt att bara få prata av sig av företagstankar som liksom inte har något annat forum att komma ut i. Tjejer hela högen dessutom som jag haft mycket kloka diskussioner med idag. Passar väl bra inför Internationella Kvinnodagen imorgon!

Sen avslutade jag i alla fall eftermiddagen med att superköa ut till Täby. (Hörde något om att det var totalstopp på E4an och att det skulle varit anledningen). Blev i alla fall sittandes där ett tag, men passade på att avverka ett samtal som jag borde ringt hela dagen, till ännu en driven tjej.

När jag väl närmade mig Täby suckade jag för mig själv och insåg att jag var alldeles för tidig för träningen, men för sen för att det skulle vara någon kvar på jobbet. Men sån tur var får jag precis då SMS från Camilla som säger att hon blir supertidig till träningen. Yey tänkte jag och åkte dit och hängde.

Sen passade vi på att köra tidiga Thaiboxningspasset på Combat. Riktigt köttigt jobbigt, och matchbantaren (alltså knappast jag) tappade ett helt kilo under träningen pågrund av …well..ja..svett. Det är då man vet att träningen varit bra. Själv drack jag väl 2 kg vatten, men det mina vänner, var riktigt gott!

Avslutade dagen med att röra mig hemåt i den fortfarande singlande snön, ut på Stockholms saltade, bruna, sörja till vägar. För att sedan glida in på skogsvägen, med fin vit snö på backen och inte alls något slask. Det är då jag värdesätter att inte bo mitt i slasket!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.