MC-semester torsdag

9 augusti, 2018

Ytterligare en dag från MC-semestern! Onsdagen avslutades sent i stugbyn och torsdagen påbörjades på samma ställe. När ingen paj skulle käkas hade vi lite tidigare avgång. På torsdagens agenda stod bilkyrkogården i Ryd och MC-butik i Bromölla.

Vädret var på sin bästa sida och regnet från gårdagen var som bortblåst. Vi swishade genom ett vackert Skåne mot Småland och bilkyrkogården. Mitt i skogen har många, många bilar lämnats för sitt öde för länge sedan. Dessa har nu blivit övervuxna av skogen.

För gänget bilnördar som var med, var det ett mecka. Min mer miljövänliga sida såg mest nedskräpning som det hela resulterat i. Plåtbitar mest överallt. Men visst, det var lite häftigt också.

Efter ett tag rullade vi vidare. Reseledaren hade meddelat att MC-butiken i Bromölla var den bästa i Sverige och ja, den var faktiskt riktigt fin. Efter ett antal mil i fortsatt gassande sol rullade vi in i Bromölla. Vi spanade på BMW motorcyklar, provsatt Ducatis, inspekterade Suzuki och kollade på Honda, KTM och diverse choppers.

Jag passade på att kolla på Schubert-hjälmar. Jag och Danne insåg nämligen smidigheten i öppningsbara hjälmar när vi svettades på bensinstationerna och Jonathan och Göran bara gled runt med öppen hjälm. De har utvecklats mycket. Enda nackdelen är dock att de fortfarande inte är 100% lika säkra som en helhjälm.

På grov skånska fick vi sedan tips om en Amerikansk restaurang runt hörnet. Jag fick köra en av våra Triumph Thruxton dit, rolig motorcykel!

Efter många timmars MC-åkning smakade Black-and-white burgaren utmärkt! Efter maten var det dags att eftersöka en badplats. Återigen gjorde lunchen oss medvetna om behovet av att duscha av någons fötter. I myllret av klibbiga mc-förare var det oklart vems…

Vi hittade världens mest långgrunda badställe. Vattnet var underbart varmt, trots att det var blåsigt och inte såg så inbjudande ut. Jag blev också påmind om varför jag återigen lyckades få hänga med ett gäng grabbar. Vi genomförde nämligen någon form av akrobatikurs i vattnet, handstående, hjulningar och några rotationen på huvudet (ej att rekommendera om man inte vill ta med sig halva stranden hem i hårbotten). Moget var nog inte beskrivningen, men kul hade vi. Det blev ett långt bad och sen kände vi oss som nya människor.

När alla torkat upp och hälften dessutom fyllt på koffeinnivåerna brummade vi mot Höör igen. Väl tillbaka blev det ytterligare ett bad i solnedgången innan kvällens kvarg och yogurt serverades på stugaltanen.

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.