Måndagsmys i soffan

21 mars, 2016

Ibland behöver man lyxa till det på vardagarna, idag blev det måndagsmys i soffan. Min kollega drog med mig på ett Tabata pass på lunchen förra måndagen, och jag fick mersmak. Så idag hade jag också packat med mig träningskläderna och körde ett 45minuters pass på lunchen. Namnet på passet är Fresh Crosstraining Arena och innebär att man hänger runt crossfitburen. Passet är on och off cage. On cage var chins, frivändningar, höftlyft i TRX och kast med burpee. Off cage var burpees, benböj, planka och lite annat smått och gott. Först är det 45sek på varje station, sen är det 30 och sist är det 20 och mellanrummet mellan varje set minskas också över tid. Kommer dock inte håg exakt, men tror det var 10sek på sista varvet. Sjukt jädra jobbigt är det i alla fall och man får upp en ordentlig puls. Efter att alla tre varven körts avslutade vi med en minut burpees. Hann med 24,5 st och sen höll jag på att dö lite.

Efter det blev det tillbaka till jobbet och repris på gårdagens lunch, sallad med fetaost och grekiska köttbullar. Sen fortsatte jag jobbet med katalogen, det går sakta men säkert framåt. Övade också mina indesignskills idag. Och jo, det går bättre nu efter utbildningen!

Fördelen med att träna på lunchen är att man kan se fram emot måndagsmys i soffan på kvällen! Ville dessutom ackompanjera nya boken med något gott. Så det blev Kakaorullade chokladbollar:

Måndagsmys med kakaorullade chokladbollar

Kakaorullade chokladbollar:

  • 5 färska dadlar
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk kakao
  • 1 msk kaffe
  • 1/3 tsk kokosolja
  • Kakao till garnering

Kärna ur de färska dadlarna och mosa sönder de till en smet med en gaffel. Blanda i havregryn och kakao och mosa ihop tillsammans med dadlarna. Arbeta gärna smeten ett tag för att få mera lena chokladbollar, blanda sedan i kokosolja och kaffe till rätt konsistens. Rulla sedan i händerna till önskad storlek och avsluta med att rulla bollarna i lite kakao. Ställ i kylen så att de sätter sig och blir lite kalla. Avnjut!

Kakaorullade chokladbollar och en bok i soffan – en perfekt avslutning på en i allmänhet ganska bra måndag!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.