Listan om hösten – By Daysbyju

18 oktober, 2018
Listan för hösten

LISTAN OM HÖSTEN 🍂

Cred för listan till Sandra Beijer – såklart är svaren mina egna.

Hur känner du inför hösten 2018?

Först och främst känns det ju mer som att det faktiskt ÄR höst nu, snarare än vad jag känner inför den. Men om vi tar resterande delen av 2018 som ”höst” då – så får resten vara vinter.

Yrkesmässigt: När hösten är slut har jag varit ett år på Geobear. Det har gått otroligt snabbt. Tempot är något helt annat än det jag kommit ifrån tidigare, och jag har lärt mig mycket hittills och ser fram emot att lära mig ännu mer innan hösten är slut. Jag hoppas på en rejäl tillväxt och företagsbyggande i Norden, med ordentlig start under hösten och början 2019.

Sen har jag ju bloggen, som inte är en inkomstkälla, men ändå en del i att utveckla marknadsföringssidan. Jag har även en plan på att lägga tid på att lära mig mer om webbutveckling. Vilket skulle ge mig mycket både privat och yrkesmässigt.

Privat: Fördelen i den röriga sommaren och hösten på jobbet, so far, är att det privata känns stabilt. Jag prioriterar tid med vänner och familj, och träning. Träningen fortsätter vara en viktig del i vardagen och jag lyckas trots allt få in mycket träning. Träningen är perfekt avskärmning mellan jobb och fritid – speciellt när man jobbar hemma och gränsen är svår att se annars. Tidigare – när det inte varit lika krävande på jobbet, känner jag ofta en oro privat. Oro som i att jag blir frustrerad och undrar vad som är ”nästa steg” för att någonting måste hända. Nu får jag ut det på jobbet och kan njuta av det jag redan har. Skön känsla faktiskt. I höst ska jag njuta av vårt nästan färdiga vardagsrum, yoga med levande ljus, thé under filten och mössa på huvudet. Älskar möss-säsong!

Vad är din planer?

Att fortsätta få frisk luft under hösten. Morgon, lunch eller kvällspromenader – de som blir av är de bästa. Jag får medge att jag lyckas sådär med alla morgonaktiviteter som innebär att inte sitta i morgonrock i soffan. Så helt enkelt bara var ute och få frisk luft. Träning och frisk luft känns som mina nycklar till att hålla mig frisk. Och det är definitivt del av planen. Sen ska jag käka gott och passa på att basta och bada i sjön innan isen lägger sig!

Vad är ditt favorit-te?

Oj svårt – det finns många goda. Men det jag köpte uppe i Luleå för något år sedan ”Norrskensthé” det får nog klättra upp som favoriten. Så gott!

Snyggaste höstaccessoaren?

Höst innebär ju för mig att det är okej att dra på sig mössan igen. Man kan argumentera att det kanske inte är den snyggaste accessoaren – men den är så skön att den kvalar in som snyggaste höstaccessoaren i alla fall. Älskar mössor. Så en riktigt snygg mössa får det bli!

Vad är värst, kylan eller mörkret?

Det får väl vara mörkret. Har ju egentligen inte så mycket emot mörkret heller. Alla undrade ju hur jag orkade bo i Luleå där det ”alltid är mörkt” men jag tycker ärligt talat inte det är så stor skillnad. Oavsett var man bor i Sverige så är det ju mörkt när man går till jobbet, och mörkt när man går hem om det är ljust två timmar till där emellan spelar ju mindre roll. Men. Det är ju faktiskt mycket lättare att gå upp när det är ljust. Jag märker att jag blir segare på morgonen redan. Och det kommer ju tyvärr inte bli bättre.

Ladda ljus utomhus på lunchen! Det behöver vi alla!

Top 3 godast höstmat?

Det är ju alltså när man får sitta inne igen. Kunna njuta av varm mat och känna sig lite opepp på kalla sallader. En klassisk hösträtt är ju Indisk Dhal enligt det här receptet– älskar den. (Gör ni den trippla alla kryddorna – kanel, spiskummin, ingefära och koriander). Annars ja – alltså – pizza är ju en hösträtt för mig. En varm pizza till en fredagsfilm i soffan. Mys!

Kantareller var det någon som sa – och ja – det är ju verkligen en hösträtt. Och supergott. Men jag har inte ätit, eller plockat, eller köpt det på år och dar!

En utflykt du vill göra i höst?

Jag fick en tre-rätters middag på t.ex. Gripsholms värdshus med Daniel i födelsedagspresent. Den ska jag passa på att utnyttja när bladen fallit av och den mysiga hösten blir en blöt, grå deprimerande sak. Då kan det behövas lite mys.

En restaurang som är extra mysig på hösten?

Oj, känns inte som jag har någon specifik ”höst-restaurang”. Men jag tänker mig någon restaurang där man kan sitta och mysa, där det är varmt, maten som serveras är lite ”murrigare” och man kanske kan höra regnet smattra mot rutan. Vi har ju faktiskt hängt på Ywon i Eskilstuna en del på höstarna, det är ganska trevligt!

Annars finns det säkert en uppsjö mysiga i Stockholm som jag missat. Har ni något tips på nice – höstrestaurang i Stockholms-trakten?

En bok du vill läsa i höst?

Här skulle jag ju kunna svara något djupt. Eller så svarar jag helt enkelt Mumin. Som ni vet är jag ju ett riktigt muminfan och att ingå i en finsk koncern på jobbet gör ju inte det svårare att snöa in sig på Mumin direkt. Men jag har insett att jag ärligt talat inte kommer ihåg så mycket av berättelserna. Så jag vill läsa ikapp!

Någonting du ser fram emot extra mycket just nu?

Just nu ser jag fram emot bio imorgon, och pistolskytte + restaurang på lördag. Och sovmorgon, ser alltid fram emot sovmorgon!

Om ni gillar listor – glöm inte att lämna en like på hjärtat här nere till höger, så vet jag det till nästa gång!

1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.